Parlamentul britanic acuză Facebook că a dezvăluit date personale ale utilizatorilor săi

O comisie parlamentară britanică a acuzat miercuri Facebook că a dezvăluit date personale ale utilizatorilor săi către unele companii, sprijinindu-şi acuzaţiile pe mai mult de 200 de pagini de email-uri interne ale gigantului american, relatează AFP.
Economica.net - mie, 05 dec. 2018, 19:33
Parlamentul britanic acuză Facebook că a dezvăluit date personale ale utilizatorilor săi

Facebook a respins aceste acuzaţii.

„Publicarea acestor documente este în interesul publicului”, a afirmat Damian Collins, preşedintele Comisiei pentru mediul digital, cultură şi mass-media (DCMSC) din Camera Comunelor.

„Ele ridică întrebări importante despre modul în care Facebook gestionează datele utilizatorilor săi, despre politicile sale în materie de colaborare cu dezvoltatorii de aplicaţii şi despre cum îşi exercită poziţia dominantă pe piaţa social media”, a adăugat el.

Facebook se află de câteva luni în vizorul acestei comisii în cadrul unei anchete asupra fenomenului ‘fake news’ (ştiri false).

Săptămâna trecută, preşedintele comisiei i-a cerut unui responsabil al reţelei sociale să explice conţinutul emailuri-lor interne ale Facebook confiscate de la compania americană Six4Three, care au la origine o plângere formulată în Statele Unite şi au fost obţinute în cadrul unei proceduri parlamentare rar utilizate.

„Nu credem că am primit răspunsuri sincere de la Facebook în legătură cu aceste probleme importante. De aceea publicăm documentele”, a declarat miercuri Damian Collins.

Făcând un rezumat al celor 250 de pagini de documente, care include email-uri trimise de şeful Facebook Mark Zuckerberg, Collins a ridicat câteva „probleme-cheie”.

El a afirmat că Facebook a încheiat acorduri cu unele companii pentru a le permite „accesul deplin la datele prietenilor utilizatorilor” reţelei sociale, deşi gigantul american a anunţat în 2015 că a pus capăt acestor practici.

Contactat de AFP, Facebook a spus că „nu a vândut niciodată datele cuiva”. Documentele publicate miercuri „sunt prezentate într-un mod foarte înşelător, fără prezentarea contextului”, a declarat un purtător de cuvânt al gigantului american.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii administrate  de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea afară din BII, banca rusească  la care fondurile au luat obligațiuni – PROIECT
Fondurile de pensii administrate de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea ...
NN Pensii, BCR Erste Asset Management, BRD Asset Management, Banca Transilvania, BRD Pensii, BCR Pensii şi BT Asset Management, prin fondurile pe care le administrează, sunt principalii investitori......
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Zilele acestea, furnizorii de energie electrică trimit către clienți facturile pentru luna aprilie, calculate după noile ...
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului ...
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Ministrul Energiei din Serbia, Zorana Mihajlovic, a declarat luni că Serbia va pregăti designul şi documentaţia tehnică ...