Parlamentul Bulgariei va fi dizolvat la 6 august. Alegeri parlamentare anticipate stabilite pentru 5 octombrie

Parlamentul Bulgariei va fi dizolvat la 6 august, iar data alegerilor legislative anticipate a fost stabilită pentru 5 octombrie, a declarat duminică seara preşedintele Rosen Plevneliev, după mai bine de patru ore de consultări cu liderii partidelor politice, informează Reuters şi ITAR-TASS.
Economica.net - lun, 30 iun. 2014, 05:50
Parlamentul Bulgariei va fi dizolvat la 6 august. Alegeri parlamentare anticipate stabilite pentru 5 octombrie

‘În situaţia actuală, este imposibil de format un alt guvern. Demisia guvernului se va desfăşura în conformitate cu legislaţia actuală, ţinând cont de timpul necesar pentru consultări şi formarea unui cabinet de miniştri provizoriu’, a subliniat Plevneliev.

Începând cu 6 august, parlamentul va fi dizolvat şi va fi numit un guvern provizoriu, a mai indicat acesta, după negocieri.

În acelaşi timp, potrivit Reuters, preşedintele bulgar a asigurat că instituţiile de stat şi partidele politice susţin pe deplin eforturile de stabilizare a sectorului bancar şi cetăţenii bulgari nu au niciun motiv să se teamă pentru economiile lor.

‘Banii cetăţenilor şi ai întreprinderilor investiţi în sectorul bancar din Bulgaria sunt în siguranţă şi garantaţi. Băncile vor continua să funcţioneze în regim normal’, a afirmat preşedintele Rosen Plevneliev, după discuţiile purtate cu lideri politici, ministrul de finanţe şi şeful Băncii Centrale.

Vineri, First Investment Bank – a treia cea mai mare bancă din Bulgaria – şi-a închis toate filialele până luni din ‘raţiuni organizatorice’. Decizia a fost luată după ce deponenţii au retras în câteva ore circa 800 milioane de leva (556 milioane dolari), iar acţiunile băncii au scăzut la Sofia la 24%.

‘Banca a devenit obiectul unui atac criminal fără precedent, sub formă de zvonuri şi declaraţii publice malware’, a declarat serviciul de presă al băncii.

Banca Centrală a Bulgariei a declarat că această ‘presiune informaţională’ asupra băncilor bulgare nu este nimic mai mult decât o încercare de a destabiliza ţara.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Autostrada Bucureștiului: A fost montată prima grindă de pe A0, la pasajul peste calea ferată București – Giurgiu FOTO
Autostrada Bucureștiului: A fost montată prima grindă de pe A0, la pasajul peste calea ferată București – Giurgiu ...
Vineri, 21 ianuarie, a fost montată prima grindă de pe Autostrada Bucureștiului (A0), a anunțat secretarul de stat în ...
Reacție în lanț. Scumpirea energiei din Europa a dus la o criză a îngrășămintelor care va duce la creșterea prețurilor alimentelor
Reacție în lanț. Scumpirea energiei din Europa a dus la o criză a îngrășămintelor care va duce la creșterea prețurilor ...
Într-un moment în care fermierii europeni se pregătesc să împrăştie îngrăşăminte pe câmp, preţurile ridicate ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 150 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 150 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 150 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţiile de joi, când a ...