1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Parlamentul cipriot cere ridicarea sancţiunilor europene contra Rusiei

Parlamentul cipriot a votat joi o rezoluţie cerând guvernului să acţioneze pentru ridicarea sancţiunilor Uniunii Europene (UE) contra Rusiei, considerându-le 'contraproductive', informează AFP.

08 iul, 2016 | Agerpres

O majoritate de 33 de deputaţi (din 56) au votat în favoarea textului şi 17 ai partidului la putere DISY (dreapta) s-au abţinut.

UE a impus sancţiuni severe contra Rusiei în vara anului 2014, din cauza presupusei implicări a Moscovei în conflictul din Ucraina. Acestea au fost prelungite cu şase luni la 1 iulie.

În textul lor, parlamentarii ciprioţi afirmă că sancţiunile contra Rusiei s-au dovedit 'contraproductive şi în niciun caz nu au ajutat la rezolvarea crizei din Ucraina'.

Sancţiunile 'au afectat în mod negativ comerţul şi relaţiile economice dintre Rusia şi Cipru', lovit puternic de o criză financiară în 2013 şi care a ieşit din recesiune abia în 2015, adaugă textul.

Cipru, membru al UE din 2004, întreţine relaţii bune cu Rusia. Insula mediteraneană numără o mare comunitate rusă, aminteşte France Presse.

Rezoluţia parlamentului cipriot a fost salutată de Rusia.

'Acest rezultat al votului este imaginea voinţei unei majorităţi covârşitoare a populaţiei Ciprului pentru restaurarea cu Rusia a legăturilor comerciale şi economice reciproc benefice', a reacţionat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO