1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Parlamentul Coreii de Nord aprobă accelerarea dezvoltării armelor nucleare

Parlamentul Coreii de Nord a adoptat luni o ordonanţă privind accelerarea dezvoltării armelor nucleare, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Coreea de Sud şi SUA şi a ales un nou premier ca parte a eforturilor de a-şi revitaliza economia, transmite luni agenţia niponă de presă Kyodo, care citează agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

01 apr, 2013 | Agerpres

Adunarea Supremă a Poporului (ASP) a luat aceste decizii la o zi după ce Partidul Muncitoresc din Coreea de Nord a adoptat 'o nouă linie strategică' care vizează simultan promovarea construcţiei economice şi a dezvoltării nucleare.

Parlamentul nord-coreean l-a ales premier pe Pak Pong Ju, care îl înlocuieşte pe Choe Yong Rim care, la rândul său, a fost ales vicepreşedinte onorific în prezidiul ASP.

Pak, fost premier, a fost ales duminică membru al Biroului Politic al Comitetului central al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord.

În afară de ordonanţa privind accelerarea dezvoltării armelor nucleare 'pentru autoapărare', Adunarea a mai acceptat o ordonanţă privind 'adoptarea legii Republicii Democrate Populare Coreene (RPDC, Coreea de Nord)', a mai transmis KCNA, semn că Phenianul ar putea efectua noi lansări de sateliţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO