Parlamentul de la Roma aprobă măsurile guvernului Letta în vederea relansării economiei italiene

Parlamentul de la Roma a ratificat vineri în mod definitiv un decret de lege aprobat acum două luni de guvernul de mare coaliţie între stânga şi dreapta, condus de Enrico Letta /moderat de centru-stânga/, care conţine un set de măsuri în vederea creşterii economice a ţării, informează vineri mass media din Italia.
Economica.net - vin, 09 aug. 2013, 19:54
Parlamentul de la Roma aprobă măsurile guvernului Letta în vederea relansării economiei italiene

Decretul de lege al executivului Letta, numit „Fare” (A face), a fost aprobat de Camera Deputaţilor, cu 319 voturi pentru, 110 contra şi două abţineri, după ce fusese ratificat, acum două zile, de Senat. Decretul „Fare” devine în acest mod lege a statului italian.

Decretul este compus dintr-un set de peste 100 de măsuri, care au scopul de a relansa economia Italiei. Printre acestea, numeroase măsuri se referă la un raport mai „agil” al cetăţenilor italieni cu fiscul. De asemenea, au fost destinate peste cinci miliarde de euro pentru ca întreprinderile mici şi mijlocii să poată face investiţii, a fost întărit „fondul de garanţie” pentru a facilita accesul întreprinderilor la credite bancare, au fost aprobate norme în materie de justiţie civilă, care vor permite în următorii cinci ani rezolvarea a peste 1,2 milioane de procese, au fost destinate fonduri în valoare de peste 150 de milioane de euro pentru restructurarea edificiilor şcolilor din Italia, universităţile vor putea angaja în următorii trei ani 1.500 de profesori şi 1.500 de cercetători, au fost alocate fonduri suplimentare pentru burse de studiu acordate studenţilor şi au mai fost aprobate fonduri în sprijinul sectorului nautic, indică vineri principalele publicaţii din Peninsulă.

De asemenea, trei miliarde de euro vor fi alocate pentru a construi noi infrastructuri, lucru care va duce la crearea de peste 30.000 de noi locuri de muncă.

Premierul Enrico Letta a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul guvernului, Palatul Chigi, la care a participat şi ministrul economiei, Fabrizio Saccomanni, că este convins că Italia va reuşi să îşi relanseze economia, în ciuda dificultăţilor create de criza economică.

„Există numeroase semnale pozitive de creştere, în ciuda climatului social, care este tensionat”, a mai afirmat Enrico Letta /secretar adjunct al Partidului Democrat, de centru-stânga/, care a adăugat că, pentru „a nu fi anemice”, aceste măsuri economice „trebuie să fie legate de alte iniţiative în vederea creării de noi locuri de muncă”. Şeful guvernului de la Roma a mai declarat că realizarea acestor măsuri economice „este strâns legată de stabilitatea politică” din ţară.

Împotriva acestor măsuri economice au votat principalele partide aflate în opoziţie, Liga Nordului /de dreapta/, Mişcarea 5 Stele (M5S) şi Fratelli d’Italia /de extremă dreaptă/, ai căror reprezentanţi au afirmat la parlament că „executivul Letta ar trebui să îşi dea demisia”, deoarece „credibilitatea sa este egală cu zero”.

Partidul populist de dreapta Liga Nordului mai susţine că aceste măsuri nu vor putea stăvili criza economică din Italia, deoarece „nu conţin reformele structurale de care ţara ar avea nevoie”.

Te-ar mai putea interesa și
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Furnizorul ceh de software pentru management hotelier Previo intră pe piața din România și deschide un birou la București. Compania mai are birouri în Polonia, Slovacia și Ungaria....
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze ...
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, ...
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...