1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Parlamentul European a înlăturat ultimul obstacol în eliminarea taxelor de roaming de la 15 iunie 2017

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a aprobat joi acordul informal cu Consiliul UE prin care s-a înlăturat ultimul obstacol în calea eliminării complete a taxelor de roaming aplicate utilizatorilor de telefonie mobilă, relevă un comunicat al biroului de presă al legislativului european.

06 apr, 2017 | Agerpres

Acordul a fost aprobat de eurodeputaţi cu 549 de voturi pentru, 27 de voturi contra şi 50 de abţineri.

Eliminarea taxelor de roaming pentru utilizatori, programată pentru 15 iunie 2017, va permite consumatorilor să telefoneze, să trimită SMS-uri şi să folosească date pe mobil la acelaşi cost ca în ţara lor atunci când călătoresc în alt stat membru al UE.

'Este o mare victorie pentru consumatorii europeni. Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai fi taxe de roaming. Utilizatorii care vor călători prin Europa vor putea verifica e-mailul, utiliza hărţi, încărca fotografii pe reţelele sociale, vor putea telefona şi trimite SMS-uri acasă fără costuri suplimentare', a declarat raportorul PE în acest dosar, eurodeputata finlandeză Miapetra Kumpula-Natri (S&D).

Acordul informal între Consiliul UE şi Parlamentul European se referă la preţurile maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc pentru utilizarea reţelelor în roaming. Aceste costuri afectează indirect facturile finale ale consumatorilor.

Limite mai mici pentru transferul de date ar putea permite consumatorilor UE să acceseze mai multe date cum ar fi, de exemplu, conţinut audiovizual, atunci când călătoresc dintr-o ţară în alta. Aceste limite mai mici de preţuri ar putea şi deschide piaţa pentru operatori de telecomunicaţii mici şi virtuali.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO