1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Parlamentul European dă o rezoluţie pentru creşterea salariilor tinerilor

Parlamentul European a solicitat măsuri mai ferme de combatere a șomajului în rândul tinerilor, inclusiv standarde minime comune pentru ucenicie și salarii decente, într-o rezoluție adoptată azi.

17 iul, 2014 | ECONOMICA.net

Creșterea economică durabilă este imposibilă fără reducerea inegalităților spune documentul, care a fost aprobat de 502 de voturi pentru, 112 împotrivă și 22 de abțineri.

Acesta avertizează că șomajul în rândul tinerilor a atins niveluri fără precedent, cu o medie de 23% la nivelul UE, cu varfuri de peste 50% în unele state membre. În total, 5,3 milioane de europeni sub 25 de ani sunt șomeri.

Comisia ar trebui să monitorizeze îndeaproape punerea în aplicare a "schemelor de garantare pentru tineri", lansate anul trecut și propune standarde minime pentru ucenicie, niveluri salariale și accesul la servicii de ocupare. Finanțarea UE a programelor legate de ocuparea forței de muncă ar trebui să fie, de asemenea, a crescută în bugetele viitoare.

Măsurile suplimentare la nivel național ar putea include descurajarea abandonului școlar şi promovarea formării și uceniciei. State membre ale UE ar trebui să utilizeze, de asemenea, bani din Fondul Social European sau ERASMUS pentru a finanțarea proiectelor care promovează spiritul antreprenorial și pentru eradicarea sărăciei și a excluziunii sociale, spun deputații europeni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO