1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Imobiliare

Parlamentul impune utilizarea construcțiilor rezidențiale doar după admiterea recepției finale

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, un proiect de lege care reglementează piața rezidențială și impune dezvoltatorilor să nu mai permită locuirea în proiectele rezidențiale înainte de recepţia de la terminarea lucrărilor. 

11 apr, 2019 | ECONOMICA.net

Proiectul modifică și completează legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii cu prevederi privind accesul la utilităţi, în condiţii de siguranţă și a fost inițiat de deputatul PNL, Florin Roman și semnat de parlamentari de la PSD, UDMR și Minorități.

„În ultima perioadă au avut loc mai multe incendii la imobile cu destinaţia de locuinţe care nu aveau semnate procesele verbale de recepţie la finalizarea lucrărilor de construcţie sau care nu aveau branşamentele autorizate, adecvate şi definitive, în acord cu destinaţia de locuire. În fapt, în ultimii ani, au fost semnalate zeci de situaţii în care au avut loc incendii sau explozii soldate cu victime şi pagube materiale, având drept cauză instalaţiile improvizate sau neadecvate la care unii dezvoltatori imobiliari au recurs pentru a crea înşelător senzaţia că blocul dat în folosinţă locatarilor este branşat la utilităţi şi poate oferi condiţii normale şi sigure de folosinţă", spunea inițiatorul legii, deputatul PNL Florin Roman.

Proiectul de lege prevede ca utilizarea construcţiei să se facă numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii, atât în cazul investiţiilor noi, cât şi în cazul intervenţiilor la construcţiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţie.

Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, se arată în proiectul de lege.

Legeava merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Vezi aici proiectul de lege și aici expunerea de motive.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO