1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Extern

Parlamentul kazah îşi propune să redenumească capitala după preşedintele Nursultan Nazarbaev

Parlamentarii kazahi au cerut miercuri după-amiază redenumirea capitalei Astana după preşedintele Nursultan Nazarbaev. Metropola Astana ar putea să fie redenumită cu doar o săptămână înainte de sărbătoarea naţională dedicată liderului kazah, în vârstă de 76 de ani, care are puterea de a accepta sau de a respinge propunerea parlamentarilor, transmite Reuters.

23 noi, 2016 | News.ro

Propunerea de redenumire a capitalei a fost votată în mod unanim de către parlamentarii kazahi şi subliniază intensificarea cultului personalităţii în ţara central-asiatică, care este condusă încă din 1989 de către Nursultan Nazarbaev.

Banca Centrală din Kazahstan a anunţat săptămâna trecută că portretul preşedintelui va apărea pentru prima dată pe o bancnotă, care va fi pusă în circulaţie începând cu 1 decembrie, când este sărbătorită ziua "Primului Preşedinte".

Astana înseamnă pur şi simplu "capitală" în limba kazahă, iar numele oraşului a fost stabilit la scurt timp după ce executivul a decis să părăsească metropola Almati.

Parlamentarul Kuaniş Sultanov, care a citit propunerea legislativă, a declarat că se aşteaptă ca preşedintele să vină cu un răspuns în următoarele săptămâni.

Nazarbaev a respins în trecut propuneri legislative similare, însă în ultimii ani s-a arătat mai deschis unor măsuri de intensificare a cultului personalităţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO