Parteneriat Netflix şi Samsung pentru conţinut video dedicat

Netflix şi Samsung au încheiat un parteneriat cu scopul de a produce conţinut video filmat cu telefoanele Galaxy S20, lansate în această săptămână de către producătorul sud-coreean.
Lidia Neagu - sâm, 15 feb. 2020, 13:28
Parteneriat Netflix şi Samsung pentru conţinut video dedicat

Acordul, prin care Netflix a fost numit oficial drept partener de divertisment mobil al Samsung, a fost anunțat marți în cadrul conferinței anuale a gigantului tehnic coreean, „Unpacked”.

„Profitând de camera pro-grade a Galaxy S20, Netflix și Samsung lucrează împreună pentru a pune puterea Galaxy S20 în mâinile unor regizori renumiți pentru a crea conținut pe baza serialelor Netflix Originals. Utilizatorii se pot bucura de cel mai bun conținut marca Netflix datorită unei integrări îmbunătățite pe dispozitivele Galaxy, care permite accesul la conținut via Samsung Daily, Bixby și Finder”, se arată într-un comunicat al Samsung.

În cazul Netflix, Samsung le va permite utilizatorilor să lanseze conținut Netflix prin intermediul asistentului său vocal Bixby. Netflix va furniza, de asemenea, recomandări utilizatorilor Samsung și va fi mai bine integrat cu anumite caracteristici mobile Samsung, cum ar fi funcţia de căutare și platforma sa, Samsung Daily.

Deși Netflix nu a mers atât de departe încât să anunțe seriale originale sau filme disponibile doar pentru utilizatorii Samsung, dar va oferi conținut bonus utilizatorilor de dispozitive Samsung care nu vor fi găsite în altă parte. Acestea includ imagini din culise, povești însoțitoare și alt conținut bonus – o bună parte filmată de noua cameră Samsung Galaxy S20, desigur.

Inițial, conținutul bonus va fi disponibil pentru seriale, inclusiv „Narcos: Mexic”, „Sintonia”, „Elite” și „Netflix este o glumă”. Netflix spune că mai mult conținut bonus va deveni disponibil în viitor, potrivit TechCrunch.

„Misiunea acestui parteneriat [este] de a face experiența de vizionare Netflix pe telefonul Samsung la cel mai bun nivel posibil”, a declarat Jackie Lee-Joe, CMO al Netflix la evenimentul Samsung. „Aceasta înseamnă că și mai mulți utilizatori se pot bucura de poveștile noastre cele mai bune din toate categoriile, prin integrarea și mai bună a produselor cu dispozitivele mobile Galaxy”, a menționat ea.

Netflix rămâne jucătorul dominant pe piața de streaming global, cu aproximativ 167 de milioane de abonați la nivel mondial. Această înțelegere poate ajuta la consolidarea statutului său de lider al industriei, deoarece cele două părţi s-ai unit împotriva unui inamic comun: Apple.

Pe lângă faptul că este rivalul de lungă durată al companiei Samsung în domeniul tehnologiei de consum, Apple și-a stabilit propriul serviciu de streaming Apple TV Plus, și îşi propune să rivalizeze cu Netflix pe termen lung.

Între timp, Samsung speră să utilizeze vasta bază de utilizatori a Netflix în propriul său avantaj, şi să demonstreze capabilitățile video ale telefoanelor din seria S20, potrivit publicaţiei Business Insider.

Potrivit unui purtător de cuvânt a Netflix citat de publicaţia amintită „conținutul care va fi filmat pe Galaxy S20s va fi disponibil și pe canalele de socializare Samsung.com și Samsung pentru ca toată lumea să se bucure de el”.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante (foto), a demisionat din funcţie pe motiv că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea......
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Următoare ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) va fi organizată din nou la Davos (Elveţia), după ce pandemia i-a ...
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Problemele în aprovizionarea cu energie din Europa au creat panică în rândul cumpărătorilor asiatici de gaze, astfel ...
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul "Doing Business", după ce a descoperit ...