Pasajul de la intrarea A2 în Capitală prinde contur. Inaugurarea, estimată la primăvară VIDEO

Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu pasajul construit de Primăria Sectorului 3 la intrarea Autostrăzii Soarelui (A2) în Capitală. Edilul de sector, Robert Negoiță, estimează că în primăvară se va putea circula pe acest pasaj.
Anemona Andone - mar, 07 feb. 2023, 15:05
Pasajul de la intrarea A2 în Capitală prinde contur. Inaugurarea, estimată la primăvară VIDEO

Mai mulți muncitori lucrează la noul pasaj, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, reiese din imaginile de pe șantier de la începutul lunii februarie.

 

Și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, publica în ianuarie imagini cu viitorul pasaj și mobilizarea din șantier.

„La pasajul spre A2 e mobilizare generală: tragem tare, așa cum am mai discutat, ca să putem circula pe aici, fără blocaje, fără poluare, din primăvară”, a transmis luna trecută Robert Negoiță.

Acesta a explicat că pasajul rutier de la A2 face parte dintr-un plan complex, de degrevare a străzilor din sector de mașinile care, venind din nordul sau sudul Capitalei, tranzitau mare parte din Sectorul 3 pentru a ieși spre Autostrada Soarelui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primăria Sectorului 3 și-a propus realizarea obiectivului de investiții „Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale”, prin construirea unui pasaj suprateran, exclusiv rutier, care are rolul de a degreva intersecția Drumul între Tarlale și Bulevardul Theodor Pallady, precum și amenajarea la sol aferentă acestuia, inclusiv reorganizarea circulației în zona intersecției cu sens giratoriu.

Prin HCLS3 nr. 139/2020, au fost aprobați indicatorii tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale cu valoarea totală de 31,05 milioane de lei inclusiv TVA, din care 26,54 milioane de lei inclusiv TVA pentru construcție.

Pentru acest obiectiv lucrările au fost atribuite societății ALGORITHM REZIDENTIAL S3 S.R.L.

Primăria Sectorului 3 mai construiește un pasaj și în zona Nicolae Teclu – Ikea (video jos). Robert Negoiță speră ca și acest pasaj să fie gata până pe 1 mai, când va începe exodul bucureștenilor către litoralul Mării Negre.

 

6 pasaje noi în Sectorul 3

În urmă cu doi ani, Primăria Sectorului 3 a prezentat o hartă cu detalii privind construirea a șase pasaje. Astfel, pe lângă pasajul de la intrarea Autostrăzii Soarelui (A2) în Capitală, este ilustrat proiectul gigant al pasajului de sub Bulevardul Unirii, Pasajul Cățelu, un pasaj la Ikea și alte două două pasaje rutiere subterane pentru fluidizarea traficului pe Șoseaua Mihai Bravu.

FOTO – VIDEO: YouTube Infrastructură România

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă anunţă discuţii cu Comisia Europeană despre „trasabilitatea exporturilor din Ucraina”, pentru evitarea speculei
Ciucă anunţă discuţii cu Comisia Europeană despre „trasabilitatea exporturilor din Ucraina”, pentru evitarea ...
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că România şi Polonia se numără printre ţările care vor discuta cu Executivul comunitar despre "trasabilitatea exporturilor din Ucraina", astfel......
Constructor italian de autostrăzi în România a intrat în insolvență
Constructor italian de autostrăzi în România a intrat în insolvență
Constructorul italian Tirrena Scavi, care a derulat în România proiecte precum lotul 3 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10) ...
UE a aprobat extinderea plafonării preţurilor la gazele naturale în Spania şi Portugalia, până în decembrie 2023
UE a aprobat extinderea plafonării preţurilor la gazele naturale în Spania şi Portugalia, până în decembrie 2023
Uniunea Europeană a fost de acord cu extinderea până în decembrie 2023 a plafonării preţurilor la gazele naturale folosit ...
Virgil Popescu: România susţine dezvoltarea programului nuclear civil. Decarbonizare fără energie nucleară nu se poate
Virgil Popescu: România susţine dezvoltarea programului nuclear civil. Decarbonizare fără energie nucleară nu se poate
România susţine dezvoltarea programului nuclear civil, deoarece nu este posibilă decarbonizarea fără energie nucleară, ...