Licitația pentru Pasajul Domnești: Contestaţiile depuse de Cășuneanu și italienii de la Maltauro, respinse de CNSC

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestațiile depuse de firma lui Costel Cășuneanu și de către italienii de la Maltauro la licitația pentru Pasajul Domnesti, de pe Centura Capitalei.
Economica.net - joi, 16 iun. 2016, 14:00
Licitația pentru Pasajul Domnești: Contestaţiile depuse de Cășuneanu și italienii de la Maltauro, respinse de CNSC

CNADNR S.A. a primit decizia C.N.S.C. nr.1010/C7/1033/1037 din data de 10.06.2016, cu referire la obiectul de investiție „Proiectare și execuție Pasaj Suprateran pe DJ 602 Centura București – Domnești”.

C.N.S.C. a respins contestațiile depuse de către S.C. Drumuri și Poduri Gheorgheni S.R.L. și respectiv Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro S.P.A. și a păstrat decizia anterioară din noiembrie 2015, prin care a fost desemnată câștigătoare oferta Asocierii S.C. Straco Grup S.R.L. – S.C. Comnord S.A. – S.C. Specialist Consulting S.R.L.

În situația în care, în termen de 10 zile de la data comunicării deciziei C.N.S.C., nu se va depune nicio plângere la Curtea de Apel București, CNADNR va iniția semnarea contractului, au spus reprezentanții Companiei de Drumuri.

Proiectul Pasajului Domneşti a fost scos la licitație încă din martie anul trecut. Acesta a fost estimat la 185,32 milioane de lei, fără TVA, valoare ce include şi suma de 16,48 milioane de lei, reprezentând cheltuieli diverse şi neprevăzute.

Pentru acest proiect au fost depuse 11 oferte. Cel mai mic pret, de 91,25 milioane de lei, a fost oferit de Porr Construct SRL, potrivit procesului verbal realizat la deschiderea ofertelor.

Asocierea Straco Group-Comnord, care a fost declarată câştigătoare, a oferit al doilea cel mai mic preț, de 91,55 milioane de lei.

Rezultatul licitației a fost contestat atunci de italienii de la Astaldi, care au oferit un preț de 99,77 milioane de lei, şi de către firma Drumuri si Poduri Gheorgheni, controlată de Căşuneanu prin Pa&Co International, care a oferit un preț de 96,79 milioane de lei.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis în urma contestațiilor reevaluarea ofertei câştigătoare şi pe cea a firmei lui Căşuneanu.

Şi în urma reevaluărilor, Compania de Drumuri a desemnat ca ofertă câştigătoare tot pe cea a asocierii Straco-Comnord.

Drumuri şi Poduri Gheorgheni a contestat din nou licitația. Pe lângă firma lui Căşuneanu, a mai depus contestație și Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa – Itinera Spa – Expresconstruct Tys SRL – Viadesign, care a oferit un preț de 105,35 milioane de lei.

Oferta lui Căşuneanu, care a construit şi o parte din Autotostrada Bucureşti-Ploieşti, a fost respinsă la licitația pentru Pasajul Domneşti pe motiv că nu ar avea experiență suficientă în realizarea unor astfel de proiecte.

Te-ar mai putea interesa și
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. Este cea mai spațioasă mașină din gama europeană Mazda și va......
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea ...
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...