Pasajul Domnești: A fost deschisă circulația pe primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei Video UPDATE

Circulația pe pasajul Domnești se deschide astăzi la ora 12.00, a anunțat vineri Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - vin, 11 nov. 2022, 10:23
Pasajul Domnești: A fost deschisă circulația pe primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei Video UPDATE

UPDATE 12:25

Circulația pe Pasajul Domnești a fost deschisă, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, pe pagina proprie de Facebook.

„Este un moment așteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București”, a spus Grindeanu.

Potrivit lui, după deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate.

 

Știrea inițială

„Comisia de recepție a finalizat verificările și acum se întocmesc ultimele documentele necesare deschiderii traficului rutier”, a menționat șeful CNAIR.

Potrivit lui, sensul giratoriu suspendat de la Domnești va contribui la eliminarea aglomerației rutiere care se formează acum în această zonă din cauza intersectării la nivel a Centurii Capitalei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Este cel de-al doilea proiect finalizat, în ultimile 12 luni, care are ca scop descongestionarea traficului de pe Centura București, după cel de la Mogoșoaia. Anul viitor trebuie să fie finalizate lucrările și la celelalte două pasaje de la Oltenița și Berceni, astfel încât traficul pe centura actuală a capitalei să se desfășoare decent până la finalizarea integrală a A0”, a declarat anterior Cristian Pisol.

Acesta le-a mulțumit companiilor Tracon și Vertatel care au preluat lucrările și au reușit sa le finalizeze. „Fară aceste două companii nu am fi putut vorbi astăzi despre deschiderea circulației pe Pasajul Domnești”, a menționat Cristian Pistol.

Deschiderea circulației pe pasajul suprateran de la Domnești va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat încă de luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Așadar, Pasajul Domnești va fi dat în trafic mai devreme de 15 noiembrie, termen anunțat de secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Recent, secretarul de stat a vorbit și despre o eventuală deschidere parțială a Pasajului Berceni până la finalul anului. Din cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei, amintim că anul trecut a fost inaugurat Pasajul Mogoșoaia. Rămâne de văzut când vor fi date în trafic și pasajele Oltenița și Cernica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lungime: 0,536 km
Antreprenor: Asociera SC STRACO Group SRL – SC COMNORD SA – SC SPECIALIST Consulting SRL
Contract semnat: 10.05.2017
Valoare: 91,552 milioane de lei fără TVA
Sursa de finanțare este asigurată din POIM, Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

FOTO: Facebook Cristian Pistol

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...