Pasajul Olteniței, cel mai mare de pe Centura Capitalei, va fi deschis circulației sâmbătă – Grindeanu

Pasajul Olteniței va fi deschis circulației începând de sâmbătă, 27 mai, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acest pasaj este cel mai mare de pe Centura Capitalei și a fost construit de italienii de la Itinera.
Anemona Andone - mie, 24 mai 2023, 14:31
Pasajul Olteniței, cel mai mare de pe Centura Capitalei, va fi deschis circulației sâmbătă - Grindeanu

„Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului”, a transmis șeful Transporturilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasajul Olteniței – Popești Leordeni, cel mai mare de pe Centura Capitalei, va fi inaugurat până cel târziu 28 mai, a anunțat luna trecută secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Totodată, vor fi dați în trafic și 3,6 kilometri din șoseaua ocolitoare, unde au fost lucrări de lărgire la patru benzi.

Pasajul Olteniței (Popești Leordeni) este cel mai mare de pe Centura Capitalei și este construit de o firmă din Italia.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în iunie 2019 contractul de Proiectare și execuție „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura București – DN4 (Oltenița), km 29+500 – km 33+190”.

Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusa de ITINERA SPA. Valoarea de semnare a contractului este de 169,5 milioane de lei fără TVA.

Din cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei, amintim că au fost date în trafic cele de la Mogoșoaia și Domnești. Urmează Olteniței /Popești Leordeni pe 27 mai și cel de la Berceni, luna viitoare, conform estimărilor oficiale. De asemenea, Pasajul Cernica inclus în proiectul de lărgire a Centurii București între DN2 – A2 trebuie relicitat.

FOTO: Facebook Sorin Grindeanu

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...