Pasajul Olteniței – Popești Leordeni: Sâmbătă se deschide cel mai mare pasaj de pe Centura Capitalei

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 9:00, va fi dat în trafic Pasajul Olteniței/Popești - Leordeni, cel mai mare de pe Centura București, potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Construit de o firmă din Italia, acesta este al treilea pasaj de pe șoseaua ocolitoare a Capitalei deschis circulației în ultimii doi ani.
Anemona Andone - vin, 26 mai 2023, 11:50
Pasajul Olteniței - Popești Leordeni: Sâmbătă se deschide cel mai mare pasaj de pe Centura Capitalei

Comisia de receptie ar urma să finalizeze vineri procedura si să încheie procesul verbal de receptie la terminarea lucrărilor, a transmis oficialul din Transporturi.

El a prezentat și o simulare de parcurs (video jos) dinspre București spre Oltenița pe Pasajul Olteniței / Popești – Leordeni.

Și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis miercuri că Pasajul Olteniței va fi deschis circulației începând de sâmbătă, 27 mai.

Pasajul Olteniței – Popești Leordeni, cel mai mare de pe Centura Capitalei, va fi inaugurat până cel târziu 28 mai, a anunțat de luna trecută secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Totodată, vor fi dați în trafic și 3,6 kilometri din șoseaua ocolitoare, unde au fost lucrări de lărgire la patru benzi.

Pasajul Olteniței (Popești Leordeni) este cel mai mare de pe Centura Capitalei și este construit de o firmă din Italia.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în iunie 2019 contractul de Proiectare și execuție „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura București – DN4 (Oltenița), km 29+500 – km 33+190”.

Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusa de ITINERA SPA. Valoarea de semnare a contractului este de 169,5 milioane de lei fără TVA.

Din cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei, amintim că au fost date în trafic cele de la Mogoșoaia și Domnești. Urmează Olteniței /Popești Leordeni pe 27 mai și cel de la Berceni, luna viitoare, conform estimărilor oficiale. De asemenea, Pasajul Cernica inclus în proiectul de lărgire a Centurii București între DN2 – A2 trebuie relicitat.

Cea mai mare suburbie a Capitalei

În zona de sud a Bucureștiului s-a dezvoltat cea mai mare suburbie a Capitalei, cu peste 20.000 de locuințe construite în perioada 2006-2021, potrivit datelor INS.

Citește și Cea mai mare suburbie din România a trecut de 25.000 de locuințe finalizate

De altfel, mai multe localități din județul Ilfov, apropiate Bucureștiului, au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare imobiliară. O arată și datele de la ultimul recensământ, populația rezidentă a crescut la 543.000 de persoane, față de 389.000 la 20 octombrie 2011.

FOTO: Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” politice şi geografice în Balcani sau în estul UE sunt extrem de periculoase
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” ...
Ministrul de externe german Annalena Baerbock a pledat pentru admiterea rapidă în Uniunea Europeană a statelor candidate din Balcanii de Vest, în contextul marcării a 20 de ani de la valul de......
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Preşedintele chinez Xi Jinping este aşteptat într-o vizită de stat în Franţa pe 6 şi 7 mai, pentru a discuta despre ...
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Un producător de electrocasnice din sudul Chinei are probleme în a-şi livra produsele în Rusia, nu pentru că ar fi probleme ...
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
Retailerul online eMAG lansează un nou shop-in-shop dedicat îngrijirii personale. Hair & Make-up Shop cuprinde peste 80.000 ...