Patinoarul de peste 3,5 milioane de euro construit de Ion Ţiriac va fi inaugurat la 15 octombrie

Patinoarul construit de omul de afaceri Ion Ţiriac cu o sumă cuprinsă între 3,5 şi 3,9 milioane de euro va fi inaugurat la 15 octombrie, acesta fiind doar prima arenă din cadrul complexului sportiv pe care fostul jucător de tenis intenţionează să îl ridice pe aproximativ 20 de hectare în oraşul Otopeni.
Economica.net - mar, 06 sept. 2016, 11:03
Patinoarul de peste 3,5 milioane de euro construit de Ion Ţiriac va fi inaugurat la 15 octombrie

În cadrul unei conferinţe de presă organizate pe şantierul patinoarului, amplasat vizavi de Aeroportul Henri Coandă, Bogdan Enoiu, preşedintele turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy şi un apropiat al lui Ion Ţiriac, a declarat că patinoarul are 500 de locuri, dar se va putea extinde în viitor la 1.000.

‘Este o investiţie mare, domnul Ţiriac are cam 120 de hectare aici şi complexul sportiv se va întinde pe 20 de hectare. S-a început cu patinoarul, iar lucrările au demarat acum şase săptămâni. Va fi un patinoar acoperit cu 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor şi la 1.000. Va funcţiona 11 luni pe an şi îi va deservi pe copii şi pe toţi cei care vor dori să patineze. Deci copii de 5-6 ani, dar şi sportivii de la patinaj artistic, precum şi cluburile profesioniste de hochei. Undeva sus (n.r. – deasupra vestiarelor) a ieşit loc şi de o sală de gimnastică. Termenul de predare al patinoarului este 15 octombrie, iar la sfârşitul lui septembrie încep probele la gheaţă. La câteva săptămâni de la finalul Jocurilor Olimpice vedem deja prima arenă sportivă, făcută de un investitor privat, nu de autorităţi. Costurile aproximativ 3,5-3,9 milioane de euro pentru finalizare, iar în fiecare an se adaugă costurile de întreţinere’, a spus Enoiu.

Tarifele pentru folosirea patinoarului vor fi mici deoarece acesta nu a fost făcut pentru a obţine profit, a explicat Enoiu. ‘Tarifele vor fi foarte, foarte jos, iar pentru copii gratis. Doar echipele profesioniste de hochei ar putea să plătească cheltuielile de întreţinere, dar patinoarul nu e făcut pentru profit’, a adăugat el.

Complexul sportiv de la Otopeni va mai cuprinde 25 de terenuri de tenis şi posibil o arenă pentru ca în viitor aici să se poată organiza turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy, mutat pentru doi ani la Budapesta din cauza închiderii Arenelor BNR. Tot aici, Ion Ţiriac va construi un stadion cu pistă de atletism şi o grădiniţă sportivă, un concept nou care va fi implementat de omul de afaceri. ‘Complexul mai cuprinde o sală polivalentă de 5.000 de locuri, cinci terenuri de tenis acoperite plus 20 descoperite. Încercăm să facem şi o arenă centrală de tenis pentru BRD Năstase Ţiriac Trophy, turneu care pentru doi ani s-a mutat la Budapesta. Apoi va mai fi şi un stadion cu pistă de atletism. Apoi şi o grădiniţă sportivă pentru copii de 5 ani, pe discipline. Este prima grădiniţă cu profil sportiv şi va avea 50 de locuri. Totul va fi gata în doi-trei ani’, a afirmat Enoiu.

Prezent la conferinţa de presă, fostul tenisman Ilie Năstase a afirmat că patinoarul va fi folosit de copiii de la patinaj artistic şi hochei care până acum se antrenau în mall-urile din Capitală. ‘În urmă cu două luni era plantat grâu aici, iar acum este prima construcţie privată (n.r. – sportivă) susţinută de domnul Ţiriac. Acest patinoar este făcut în primul rând pentru copii, iar aceştia vor veni cu autocarul. Deocamdată este unul (autocar), dar vor mai fi patru-cinci. Este nevoie de astfel de lucruri pentru că avem nevoie de sănătate şi trebuie să investim în sport. Este un lucru extraordinar pentru copiii şi sportivii care se duceau la mall sau cine ştie pe unde pentru a se antrena’, a menţionat Năstase.

De asemenea, fostul hocheist Eduard Pană speră ca patinoarul să revitalizeze sporturile care se desfăşoară pe gheaţă. ‘Am speranţa că acest patinoar va revitaliza hocheiul şi patinajul artistic din România. Sunt convins că talentul poporului român la sport va renaşte şi cu ajutorul domnului Ţiriac’, a adăugat el.

Cornel Gheorghe, antrenor de patinaj artistic, a declarat marţi că de abia aşteaptă să înceapă cursurile pe noul patinoar. ‘Nu-mi vine să cred că sunt pe şantierul unui patinoar care creşte de la o zi la alta. De abia aştept să vin aici cu copiii, pentru că ei în prezent se chinuie să se antreneze pe patinoare mult mai mici decât cele de concurs. Zi de zi, ei fac sacrificii, iar eu sper ca acest patinoar să îi ajute să îşi atingă obiectivele. Sperăm ca autorităţile şi cei care vor administra acest patinoar să ne faciliteze accesul pe gheaţă la preţuri cât mai accesibile’, a spus el.

Fosta campioană olimpică Andreea Răducan speră ca în sala de gimnastică din interiorul patinoarului să se poată pregăti viitorii campioni ai României. ‘Ar fi frumos, mă gândesc că ar fi loc măcar pentru un baby-gym. Ar fi frumos să reuşim să adunăm copii şi din Otopeni, să le arătăm ce înseamnă gimnastica, iar în viitor să îi direcţionăm către performanţă’, a precizat Răducan.

Primarul oraşului Otopeni, Silviu Gheorghe, a declarat că instituţia pe care o conduce se va asigura de drumurile de acces la patinoar şi de sistemul de apă şi canalizare. ‘Prin acest patinoar demonstrăm autorităţilor centrale că se poate construi în România. Este un prim pas, o investiţie bună nu doar pentru Otopeni, ci pentru sportul românesc. Primăria se ocupă în cadrul acestui proiect de infrastructură, de sistemul de apă, de canalizare, de pompare, de epurare şi, bineînţeles, de drumuri modernizate care vor fi gata într-o lună şi jumătate. Sunt lucruri deosebite pe care le facem cu domnul Ţiriac’, a spus Silviu Gheorghe.

Acesta a explicat că oraşul Otopeni va avea la sfârşitul anului 2017 şi un complex sportiv de nataţie. ‘La Otopeni mai este în derulare un mare proiect, un complex olimpic de nataţie care va fi unul dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est. Acum este la nivel de supra-structură şi probabil că la sfârşitul anului viitor va fi finalizat’, a mai afirmat primarul.

Te-ar mai putea interesa și
Comenzile pentru crossoverul Ferrari Purosangue, oprite temporar
Comenzile pentru crossoverul Ferrari Purosangue, oprite temporar
Cu reguli stricte în privința acceptării noilor clienți, exclusivista marcă italiană Ferrari a oprit temporar înregistrarea de comenzi pentru SUV-ul Purosangue, lansat cu doar câteva......
Şeful Enel: Pieţele energetice se vor confrunta cu „un an sau doi ani de volatilitate extremă”
Şeful Enel: Pieţele energetice se vor confrunta cu „un an sau doi ani de volatilitate extremă”
CEO-ul grupului italian de energie Enel, Francesco Starace, a declarat marţi, pentru CNBC, că turbulenţele de pe pieţele ...
Fermierii pot depune cererile privind ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor, până la 15 decembrie 2022
Fermierii pot depune cererile privind ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor, până la 15 decembrie 2022
Fermierii pot depune, până la data de 15 decembrie 2022, cererile anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul ...
Lukoil îşi va reorienta exporturile de petrol spre conducta CPC, din cauza sancţiunilor UE
Lukoil îşi va reorienta exporturile de petrol spre conducta CPC, din cauza sancţiunilor UE
Grupul petrolier rus Lukoil va înceta să mai exporte petrol prin conducta Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) începând din luna ...