1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Patria Bank a încheiat cu succes a doua ofertă de obligațiuni subordonate

Patria Bank a reușit să încheie cu succes a doua ofertă de obligațiuni subordonate intermediată de SSIF TradeVille, această având o valoarea cu 63,7% mai mare decât prima, care a fost lansată anul trecut, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

01 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Această  emisiune de obligațiuni subordonate a Patria Bank s-a derulat în intervalul 28 - 30 septembrie 2020 și a avut o valoare de 8.187.000 de euro. Nouă ofertă este una de obligațiuni negarantate, neconvertibile și subordonate a Patria Bank și a fost intermediată de SSIF TradeVille.

Operațiunea s-a închis cu succes în trei zile de la deschiderea perioadei de ofertă. Dobânda anuală a cuponului stabilită de emitent este de 6,50%, în condițiile în care dobânda medie ponderată a tuturor subscrierilor în ofertă a fost de 6,17%, însă emitentul a decis emisiunea integrală a tuturor obligațiunilor subscrise de investitori. Aceste rezultate confirmă evoluția pozitivă a băncii și încrederea investitorilor în această, pe fondul contextului atipic generat de pandemia Covid-19.

Și pentru oferta din acest an Patria Bank a preferat varianta plasamentului privat, alegând TradeVille drept partener, deja tradițional, iar procesul s-a desfășurat în mod simplu și rapid. După finalizarea procedurilor aferente, Patria Bank va solicita admiterea la tranzacționare a obligațiunilor pe piața principală a Bursei de Valori București, similar cu emisiunea anterioară.

„Ne-am asumat rolul de a fi un jucător activ în piața de capital și de a oferi instrumente cu plus-valoare pentru investitori, chiar și în contexte atipice. Anul 2020 este unul plin de provocări pe piețele financiare, dar ne bucurăm că emisiunea a fost bine recepționată, iar Patria Bank rămâne un emitent de încredere pentru investitori. Reușita emisiunii ne permite consolidarea bazei de capital pentru asigurarea dezvoltării viitoare prin susținerea mediului antreprenorial local și a companiilor mici și mijlocii - nucleul economiei locale. Contribuim în acest mod la promovarea incluziunii financiare în România”, a declarat Daniela Iliescu, director general Patria Bank.

„La exact un an după succesul premierei, TradeVille intermediază al doilea plasament privat de obligațiuni subordonate al Patria Bank. Soluțiile online și mobile de subscriere pe care le oferim clienților noștri au facilitat din nou participarea în plasamentul tocmai încheiat. În 2020, în circumstanțe care accentuează cu atât mai mult rolul tehnologiei, ne bucurăm că putem apropia investitorii de emitenți care susțin proiecte de dezvoltare națională, afaceri mici și mijlocii și inițiative antreprenoriale dinamice și extrem de diverse”, a spus Mihaela Bîciu, director general TradeVille.

Acționarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).


Despre Grupul Patria Bank


Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori București, cu prezență la nivel național, dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și SAI Patria Asset Management.

Despre SSIF TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la Bursa de Valori București și la marile burse internaționale. În 2020, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performanțelor bursiere: Brokerul anului pe segmentul de retail, Premiul pentru inovație în industria de brokeraj și, respectiv, cel mai activ intermediar pe piața primară a pieței AeRO.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO