Patria Bank va avea un nou director general. Este așteptată aprobarea BNR pentru preluarea funcției

Burak Yildiran va fi noul director executiv (CEO) al Patria Bank, calitate din care va conduce strategia de dezvoltare a băncii în susținerea antreprenoriatului local și a clienților persoane fizice, precum și în direcția îmbunătățirii experienței clienților și dezvoltării proceselor digitale, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mie, 14 oct. 2020, 18:30
Patria Bank va avea un nou director general. Este așteptată aprobarea BNR pentru preluarea funcției

Burak Yildiran are aproape 25 de ani de experiență în domeniul financiar – bancar și al  tehnologiei, din care aproape 20 de ani petrecuți în cadrul grupului Garanti BBVA. De-a lungul mandatului său a fost responsabil pentru business development, managementul schimbării, experiența clienților, proiecte Agile, digitalizare, transformare, leadership strategic și managementul talentelor. Burak a fost timp de șase ani Director General Adjunct și Manager Operațiuni la Garanti BBVA România.

Înainte de numirea sa la Patria Bank, în ultimii 2 ani, a ocupat poziția de Chief Operations Officer în TotalSoft, conducând reorganizarea companiei și creșterea acesteia după preluarea de către LOGO Group. Burak deține un MBA de la WU Executive Academy – Universitatea din Viena și un BA în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Hacettepe. El îi va lua locul actulului director general, Daniela Iliescu, care însă va rămâne în cadrul companiei.

„Mă bucur să mă alătur Patria Bank și, împreună cu echipa din bancă, să atingem o nouă bornă în dezvoltarea organizației pe piața locală, cu scopul de a crea valoare pentru întreg ecosistemul de stakeholderi – clienți, angajați, acționari și societate. Imi doresc sa contribui la o noua etapă în evoluția băncii și a clienților, cărora să le oferim cele mai potrivite soluții bancare, ajutându-i să-și acopere nevoile și să-și atingă aspirațiile, în timp ce iau decizii mai bune cu privire la finanțele lor, cu un impact pozitiv asupra viitorului”, a declarat Burak Yildiran, noul CEO Patria Bank (în curs de autorizare BNR).

“Echipa de management a Patria Bank va deveni mai puternică odată cu alăturarea lui Burak Yildiran în echipă. Expertiza sa bogată, locală și internațională, în zona digitalizării, transformării organizaționale, îmbunătățirii experienței clienților și leadership-ului strategic va aduce plus valoare echipei și, indirect, clienților Patria Bank. Burak este un bun coechipier și împreună ne dorim să construim o nouă etapă importantă în dezvoltarea băncii: digitalizarea și optimizarea experienței clienților. Daniela Iliescu va preda ștafeta conducerii băncii și va continua să fie un promotor activ al business-ului Patria, după ce în mandatul sau a contribuit major la asigurarea stabilității financiare și a consolidării bazei de capital a băncii în vederea construirii unei platforme solide pentru planurile viitoare de creștere”, a spus Horia Manda, Președintele Consiliului de Administrație al Patria Bank.

Daniela Iliescu va continua mandatul de CEO până la autorizarea de către Banca Națională a României a lui Burak Yildiran și ulterior va prelua mandatul de Director General Adjunct Ariile Financiar și Risc. Din comitetul executiv al băncii mai fac parte Codruț Nicolau, Director General Adjunct Aria Business și Valentin Vancea, Director General Adjunct Aria Operațiuni și IT.

Te-ar mai putea interesa și
Pensia medie lunară a fost în anul 2020 de 1.500 lei, cu 16,1% mai mare faţă de anul precedent. Numărul pensionarilor, în scădere
Pensia medie lunară a fost în anul 2020 de 1.500 lei, cu 16,1% mai mare faţă de anul precedent. Numărul pensionarilor, ...
În 2020, numărul mediu al pensionarilor a fost de 5.128.000 persoane, în scădere faţă de 2019, atunci când numărul acestora era de 5,157.000 milioane. Pensionarii de asigurări sociale au......
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 12.04.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 12.04.2021
Euro începe săptămâna la 4,92 lei, aproape de cursul anunţat vineri de BNR şi de maximul istoric în faţa leului.
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep luni cursurile. Activităţile didactice – online
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep luni cursurile. Activităţile didactice – online
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea.
Gheorghiţă spune că din toamnă ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 şi 15 ani
Gheorghiţă spune că din toamnă ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 şi 15 ani
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. ...