1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Patria Bank semnează un nou acord cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)

Patria Bank semnează un nou acord cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA în Campania 2019 (Schema de plată unică pe suprafaţa - SAPS şi Măsuri delegate din Programul Naţional de dezvoltare rurală-PNDR), prin care oferă finanţare pentru muncile agricole, conform unui comunicat al băncii.

20 iun, 2019 | Agerpres

Prin acest parteneriat, Patria Bank oferă lucrătorilor agricoli posibilitatea de a obţine în avans până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

În mod tradiţional, de peste 10 ani, Patria Bank oferă astfel de suport lucrătorilor agricoli. În ultimii doi ani, finanţarea APIA arată o creştere considerabilă: aproximativ 70% creştere a numărului de dosare în 2018 faţă de 2017, cu un volum total de aproape 75 de milioane lei în 2017 şi 2018.

"Folosite pentru finanţarea activităţii curente, finanţările APIA oferite de Patria Bank în 2018 au fost acordate oricărui tip de agricultor, atât societăţilor cu răspundere limitată (37%), întreprinderilor individuale (26%) cât şi producătorilor agricoli individuali (20%). Finanţăm atât firme mari, cât şi agricultori de talie mică, dar în special pe cei cu suprafeţe cuprinse între 50 - 1500 de hectare. Mai mici sau mai mari, aceşti agricultori ne oferă însă hrana de toate zilele. Noi ne bucurăm că îi putem ajuta şi mergem în întâmpinarea lor ori de câte ori avem ocazia. Sunt oameni foarte muncitori care de dimineaţă până seara sunt pe câmp şi au nevoie de rapiditate şi flexibilitate în acordarea creditelor. Am învăţat asta de la ei şi mergem acolo unde sunt în fiecare zi - la ferme, pe câmp, acasă.', spune Bogdan Alexandrescu, Manager Departament Agro, Patria Bank.

Producătorii agricoli îşi pot găsi sprijin financiar prin soluţiile specifice de finanţare Agro puse la dispoziţie de Patria Bank: credite pentru capital de lucru cu rambursare sezonieră, credite pentru investiţii şi pentru achiziţie de terenuri agricole şi credite pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene sau depozite în lei cu termene flexibile pentru ca agricultorii să poată obţine venituri maxime din disponibilităţile temporare.

De asemenea, Patria Bank este unul dintre cei mai activi parteneri ai FGCR - Fondului de Garantare a Creditului Rural, oferind credite cu garanţie acoperite de FGCR pentru realizarea producţiei agricole şi piscicole de către fermieri şi procesatorii de produse agricole, a investiţiilor în agricultură, acvacultură precum şi implementarea proiectelor co-finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime.

Patria Bank este o bancă românească, listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu prezenţă la nivel naţional, peste 180.000 de clienţi şi 3,5 miliarde lei în active, fiind dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor locali.

Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN şi SAI Patria Asset Management.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO