1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Patria Credit a plătit 21,6 milioane lei pentru încă 9,37% din acţiunile Carpatica. A ajuns la o participaţie de 64,16%

Nextebank, care şi-a schimbat recent denumirea în Patria Credit, a ajuns să deţină 64,16% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) după încheierea ofertei publice derulată în martie pentru cumpărarea titlurilor deţinute de acţionarii minoritari, în cadrul căreia a achiziţionat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei.

24 mar, 2016 | NEWS.ro

Oferta publică s-a derulat în perioada 2-22 martie şi a fost intermediată de Intercapital Invest.

Patria Credit a cumpărat în cadrul ofertei 206,4 milioane de acţiuni, în valoare totală de 21,67 milioane lei (4,86 mil. euro), ceea ce înseamnă că a plătit 0,105 lei pe un titlu, acelaşi preţ oferit în prima etapă de cumpărare, potrivit unei notificări transmise joi Bursei de Valori Bucureşti.

Prima etapă s-a desfăşurat la finele lunii ianuarie, în care banca deţinută de fondul de investiţii Axxes Capital a achiziţionat 20% din titlurile instituţiei de credit controlate până de curând de omul de afaceri Ilie Carabulea, scrie NEWS.ro.

Totodată, fosta Nextebank a contribuit la majorarea capitalului Băncii Carpatica.

Operaţiunea de preluare a primit acordul băncii centrale, al Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi avizul de la Consiliul Concurenţei.

După prima etapă, în care Patria Credit a ajuns să controleze 54,79% din acţiunile Carpatica, noul acţionar majoritar a iniţiat o ofertă publică de preluare pentru acţiunile rămase la deţinătorii minoritari.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, un acţionar care a ajuns să deţină peste 33% din drepturile de vot ale unei societăţi trebuie să lanseze o ofertă de achiziţie a acţiunilor pe care nu le controlează.

Înainte de oferta publică din martie, Carabulea rămăsese cu un pachet minoritar de 18,46% din acţiunile Carpatica, în timp ce alte persoane fizice aveau 17,76%, restul de 8,97% revenind unor companii.

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, listate la Bursa de Valori Bucureşti, au închis şedinţa de miercuri la preţul de 0,1035 lei/titlu, în stagnare. La această valoare, capitalizarea băncii este de 227,98 milioane lei (51,11 mil. euro), raportată la un total de 2,2 miliarde acţiuni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO