Patronul clubului german de fotbal Schalke 04 este cel mai mare proprietar de culturi bio din România

O firmă înregistrată în Iaşi, deţinută de către patronul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi de fotbal din Germania, Schalke 04, deţine cea mai mare suprafaţă de teren cultivată ecologic din România.
Alina Stanciu - lun, 08 iun. 2015, 21:07
Patronul clubului german de fotbal Schalke 04 este cel mai mare proprietar de culturi bio din România

Compania SC Orgapic SRL din Iaşi, un business deţinut de către patronul clubului de forbal german Schalke 04, Clemens Tonnies, deţine cea mai mare suprafaţă cultivată cu cereale ecologice din România, conform informaţiilor furnizate ECONOMICA.NET de către Agenţia de Plăţi În Agricultură (APIA). Topul APIA a fost realizat pe baza suprafeţelor pentru care fermierii au solicitat plăţi aferente Pachetului 4-Agricultură Ecologică în campaniei agricolă 2014.

Sute de hectare lucrate cu doi oameni

Orgapic, care a raportat în 2013 o cifră de afaceri de peste 3,6 milioane de euro şi un profit net de 1,7 milioane de euro, exploatează în judeţul Iaşi o suprafaţă de 2.935 de hectare pe care le-a luat în arendă de la diverşi proprietari particulari, cele mai importante exploataţii existând pe raza comunelor Şipote şi Vlădeni. „La Şipote, spre exemplu, Orgapic exploatează aproximativ 760-800 de hectare de teren, pe care le cultivă cu soia ecologică şi convenţională. Au tot terenul luat în arendă, de la diverşi proprietari şi lucrează cu doar doi angajaţi. Au şi doi ingineri, pentru că la ei totul este mecanizat”, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse apropiate business-ului. Potrivit acestora, toată soia produsă de compania cu acţionariat german se vinde la export.

De la soia la mazăre ecologică

Totodată, Orgapic a fost certificată de către organismul de certificare Austria Bio Garantie GmbH pentru producţia de grâu, orz şi soia ecologice şi este în perioada de conversie spre agricultura ecologică pentru noi suprafeţe cu grâu dur, orz şi mazăre ecologică. Perioada de valabilitate a atestatului de producător ecologic este până în 2016.

Potrivit daterlor Oficiului Naţional al registrului Comerţului, Orgapic SRL este deţinută de Klemens Wilhelm Tonnies cu 25% dintre acţiuni, Tonnies Anlage-Und Vermogensverwaltung GMBH, cu 25% dintre acţiuni, Rom-Agrar-Union AG Germania cu 40% dintre acţiuni, Agro Solum SRL cu 10%.

Compania avea în 2013 un număr mediu de 39 de salariaţi.

Tonnies Anlage-Und Vermogensverwaltung GMBH este business-ul familiei Tonnies. Fondată în 1971, compania a ajuns de-a lungul timpului una dintre cele mai importante companii din industria alimentară la nivel global. Produce de la cereale la alimente procesate, are în jur de 8.000 de angajaţi în cele 8 unităţi de producţie din Germania şi Danemarca.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...