Patru case de brokeraj vor să-i convingă pe angajaţii companiilor româneşti să devină investitori la bursă

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) împreună cu patru firme de brokeraj partenere – Alpha Finance, BT Securities, Estinvest şi Intercapital Invest, încearcă să-i convingă pe angajaţii Enel, KPMG, Orange, Idea Bank, Idea Leasing şi Garanti Bank să devină investitori, printr-o nouă campanie de educaţie financiară şi training, numită „Fluent în Finanţe”.
Adrian N. Ionescu - mie, 15 iul. 2015, 08:48
Patru case de brokeraj vor să-i convingă pe angajaţii companiilor româneşti să devină investitori la bursă

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a declanşat ieri programul „Fluent în Finanţe”, care constă în seminarii de educaţie financiară, desfăşurate cu colaborarea a 20 de companii mari şi corporaţii din România.

„Prin participarea la seminariile , angajaţii companiilor vor avea şansa să înveţe despre importanţa acumulării averii şi să înveţe cum să investească pe bursă, să dobândească abilităţi şi cunoştinţe suplimentare privind administrarea finanţelor, fiind astfel pregătiţi să devină investitori cu cunoştiinţe”, spun oficialii BVB.

Realizatorii proiectului cred că „în lumea de astăzi, abilităţile de a utiliza instrumentele financiare sunt similare abilităţii de a vorbi fluent limbi străine”. Să deprinzi „fluenţa în investiţii (…), să înţelegi şi să profiţi de cunoaşterea felului în care funcţionează pieţele de capital înseamnă să îţi  pregăteşti drumul către prosperitatea individuală”, a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Proiectul Fluent în Finanţe este  programat să se deruleze în perioada iulie – decembrie 2015, la cele mai importante 20 de companii din România. Este unul dintre proiectele care ar putea avea ca efect creşterea numărului de investitori la BVB în viitorulapropiat, având în vedere că angajaţii companiilor menţionate nu sunt complet străini de pieţele financiare.

„Sustinem proiectele BVB menite să aducă un suflu nou, iar în Fluent în Finanţe asistenţa / suportul sunt livarate potenţialilor investitori”, a spus Radu Rosca, directorul general al BT Securities.

„Ne dorim ca serviciile de investiţii să ajungă la un numar cât mai mare de profesionişti din toate domeniile de activitate”, mărturiseşte Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest.

“Alpha Finance România crede că un pilon important al pieţelor de capital dezvoltate este reprezentat de o bază largă şi bine educată de investitori de retail”, a afirmat Dimitris Hatzisarros, CEO Alpha Finance.

“Este nevoie de un efort comun al tuturor celor implicaţi în domeniu (brokeri, BVB şi autorităţi) pentru dezvoltarea retail-ului (la bursă, n.r.)”, a declarat Lucian Isac, directorul general al Estinvest.

Primele companii care vor participa la proiectul „Fluent în Finanţe” pentru angajatii lor sunt: Enel, Idea Bank, Idea Leasing, Garanti Bank, KPMG România şi Orange România.

Orice companie este invitată să transmită o solicitare pentru organizarea seminariilor, deşi proiectul vizează în special companiile cu peste 300 de angajaţi. BVB a lansat un site dedicat proiectului, Fluent în Finanţe,  unde pot fi trimise solicitările. Participarea companiilor la proiect Fluent este voluntară.

Niciun fel de taxe nu vor fi impuse companiilor care vor dori să beneficieze de proiect. Nici BVB şi nici o firmă de brokeraj nu vor avea niciun câştig monetar din organizarea acestor seminarii, precizează realizatorii.

Te-ar mai putea interesa și
Airbus va începe un plan de îmbunătățire a performanței financiare, care include reduceri de costuri și înghețarea angajărilor – surse Reuters
Airbus va începe un plan de îmbunătățire a performanței financiare, care include reduceri de costuri și înghețarea ...
Grupul aeronautic european Airbus a lansat un plan de îmbunătăţire a performanţei, ce include reduceri de costuri şi îngheţarea numărului de angajaţi la divizia care fabrică avioane, după......
Primăria Capitalei anunță că STB va scoate pe traseu în acest weekend preponderent mijloace de transport dotate cu sisteme de climatizare
Primăria Capitalei anunță că STB va scoate pe traseu în acest weekend preponderent mijloace de transport dotate cu sisteme ...
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că în acest weekend, când sunt anunţate temperaturi de 40 grade, STB ...
Autostrada Paşcani – Suceava: CNAIR a transmis către ANAP documentaţia pentru licitația de construire a primului lot
Autostrada Paşcani – Suceava: CNAIR a transmis către ANAP documentaţia pentru licitația de construire a primului ...
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
Lummus și MOL au început proiectarea tehnică a unei instalații pentru managementul deșeurilor din plastic la fabrica din localitatea Tiszaújváro, Ungaria
Lummus și MOL au început proiectarea tehnică a unei instalații pentru managementul deșeurilor din plastic la fabrica ...
Lummus Technology, un furnizor global de tehnologii de proces și soluții care oferă valoare adăugată în energie, și ...