1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

Patru din cinci investitori instituţionali consideră că riscurile non-financiare nu sunt dezvăluite adecvat

Patru din cinci investitori instituţionali consideră că riscurile non-financiare care ar putea afecta afacerea unei companii nu sunt dezvăluite în mod adecvat, se arată într-un studiu al EY.

10 apr, 2017 | Agerpres

'În contextul recentelor scandaluri sociale şi de mediu, 82% dintre investitorii instituţionali spun că riscurile sociale şi cele legate de mediu şi de guvernanţa corporativă (riscurile ESG) au fost ignorate prea multă vreme de către oamenii de afaceri. În plus, 81% dintre respondenţi consideră că firmele nu dezvăluie în mod corect riscurile non-financiare care le-ar putea afecta afacerea', menţionează sursa citată.

Un procent de 92% sunt de acord că, pe termen lung, problemele legate de ESG - de la schimbarea climei la diversitatea şi eficienţa consiliilor de administraţie - au un impact tangibil şi cuantificabil. De fapt, 89% consideră că o concentrare mai mare asupra acestor teme (societate, mediu, guvernanţă corporativă) poate genera un profit sustenabil.

Conform studiului, în ultimele 12 luni, 68% dintre respondenţi au declarat că performanţele non-financiare ale companiilor au jucat un rol esenţial în deciziile de investiţii, faţă de 58% în 2015.

'60% dintre investitorii instituţionali spun că acum clienţii le cer informaţii ESG, cu toate acestea, 73% fac doar nişte evaluări informale sau nu le fac deloc. 59% au declarat că, în absenţa unei legături directe între iniţiativele ESG şi strategia de afaceri pentru crearea de valoare pe termen scurt, mediu şi lung, îşi vor reconsidera investiţiile. Iar 58% dintre investitori ar reconsidera investiţia efectuată ca urmare a dezvăluirii riscurilor ESG sau al unui istoric de proastă guvernanţă', se arată în document.

Potrivit acestuia, 58% dintre investitori se aşteaptă la o creştere moderată a volumului de informaţii exacte asupra practicilor companiilor legate de climă şi de strategiile privind managementul riscurilor, în timp ce alţi 27% aşteaptă o îmbunătăţire spectaculoasă în această zonă.

Cel de-al treilea studiu EY legat de schimbarea climei şi servicii de sustenabilitate a sondat opiniile a 320 de investitori investiţionali privind raportarea non-financiară. Respondenţii sunt factori de decizie investiţională de cel mai înalt nivel, iar 50% dintre respondenţi lucrează pentru instituţii care gestionează active de 5 miliarde dolari sau mai mult.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO