1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Joburi/HR

Doar patru din zece angajaţi români sunt mulţumiţi de propria situaţie profesională - studiu eJobs

Circa 40% dintre angajaţii români se declară mulţumiţi de situaţia lor profesională actuală, în timp ce 41% sunt indiferenţi, iar restul de 20%, majoritatea tineri cu vârsta sub 25 de ani, nemulţumiţi, reiese dintr-un studiu de piaţă realizat de eJobs, publicat marţi.

26 sep, 2017 | Agerpres

Potrivit cercetării realizată de eJobs, aproape jumătate (49%) dintre participanţi consideră că au făcut alegerea potrivită privind cariera lor şi, la polul opus, un angajat din cinci crede că a făcut o alegere mai puţin sau deloc potrivită.

În plus, pentru 36% dintre respondenţi cariera actuală a fost o opţiune proprie, în timp ce 31% au declarat că au fost influenţaţi de anumite circumstanţe în alegerea parcursului profesional, cum ar fi facultatea urmată sau primul job. De asemenea, în cazul a 15% dintre cei intervievaţi decizia a avut ca factor determinant studiile urmate într-un liceu de specialitate.

Rezultatele studiului citat arată, totodată, că principalele criterii care au stat la baza alegerii carierei sunt pasiunea pentru domeniul de activitate (34%), dar şi abilităţile personale (32%). În acelaşi timp, aproape un sfert dintre respondenţi au fost motivaţi, totodată, de siguranţa locului de muncă (24%), de oportunităţile de dezvoltare profesională (24%), de posibilitatea de a avea venituri mai mari decât în alte domenii (23%) sau de perspectivele de viitor ale domeniului ales (22%).

Pe de altă parte, şase din 10 angajaţi intenţionează să-şi schimbe cariera în următorii trei, iar mai mult de un sfert (28%) intenţionează să urmeze cursuri de specialitate, în timp ce 15% se gândesc să îşi deschidă propria afacere.

Studiul eJobs a fost realizat în perioada august-septembrie 2017, pe un eşantion de 1.794 de respondenţi, dintre care 63% sunt salariaţi fără funcţii de conducere. Ca profil general, 62% dintre participanţii la studiu sunt femei, 38% bărbaţi, iar categoria dominantă de vârstă (83%) este 26-55 de ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO