1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

News

Patru nave de război ale NATO au părăsit Marea Neagră

Patru nave de război ale NATO care au participat la exerciţiile 'Breeze-2014' au părăsit apele Mării Negre, a indicat vineri o sursă din cadrul Statului Major al marinei militare ruse, citată de Interfax.

25 iul, 2014 | Agerpres

''Grupul de nave format din fregata italiană ITS Aviere, fregata franceză Surcouf, dragorul de mine ITS Rimini din Italia şi nava britanică HMS Chiddingfold care au participat la exerciţiile Breeze-2014, pe coasta Bulgariei, au părăsit joi apele Mării Negre şi se află acum la Istanbul'', a precizat sursa menţionată.

Cele patru nave fac parte din Gruparea Navală Permanentă de Luptă împotriva Minelor din Mediterana (NATO Mine Counter-Measures Group 2 — SNMCMG2).

Simultan cu exerciţiile Alianţei Nord-Atlantice, Rusia a efectuat ample manevre militare implicând forţe ale Flotei sale la Marea Neagră, la care au participat 20 de nave de război şi nave auxiliare, peste 20 de avioane şi elicoptere, efective ale infanteriei marine şi ale artileriei de coastă.

Sursa Interfax a amintit că, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Montreux, navele de război ale statelor neriverane pot să staţioneze în Marea Neagră nu mai mult de 21 de zile.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO