1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

News

Patru zile de caniculă şi disconfort termic, temperaturile vor ajunge la 37 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că de joi până duminică va fi caniculă în toată ţara, temperaturile vor ajunge la 37 de grade în Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, iar disconfortul termic va fi accentuat. Ploi şi vijelii de scurtă durată se pot produce joi şi vineri în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică în est, centru şi zona de munte.

28 iul, 2016 | News.ro

Potrivit informării transmise de ANM, în regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde, începând de joi, şi se va intensifica.

În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezii se vor înregistra local temperaturi maxime de 36-37 de grade, iar în cursul nopţii minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, local vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină, în zilele de joi şi vineri mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică îndeosebi în est, centru şi zona de munte.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO