PDL: Suspendarea, o nebunie politică. UNPR: Doi indivizi s-au jucat cu chibriturile

Deputatul PDL Raluca Turcan susţine că intenţia USL de a iniţia suspendarea preşedintelui României este o "încercare disperată de a stopa dezintegrarea acestei construcţii". Liderul UNPR Gabriel Oprea crede şi el că liderii USL încearcă să acopere scandalurile interne.
Economica.net - joi, 17 nov. 2011, 13:59

Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan a transmis, joi, un comunicat de presă în care critică intenţia USL de a iniţia suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, transmite corespondentul Mediafax.

„Noua tentativă de suspendare a preşedintelui României e încercarea disperată a liderilor USL de a stopa dezintegrarea acestei construcţii politice. Inventând un nou război cu preşedintele şi cu PDL, Ponta şi Antonescu speră să oprească mişcarea de disoluţie internă”, spune Turcan.

Potrivit acesteia, „liderii USL au calculat, probabil, că instrumentarea urii împotriva lui Traian Băsescu şi a PDL reprezintă singura şansă de a menţine USL în viaţă”. Turcan afirmă că „o asemenea nebunie politică trebuie oprită”.

La rândul său, preşedintele executiv al UNPR Gabriel Oprea susţine că liderii USL fac dovada unei „viziuni înguste şi dăunătoare pentru România”.

„Modul în care încearcă să acopere scandalurile interne, aducând în atenţia opiniei publice o temă inventată, cea legată de suspendarea preşedintelui ţării, denotă amatorism şi iresponsabilitate duse la extrem”, spune Oprea, într-o declaraţie de presă.

Potrivit lui Oprea, liderii USL „sunt dispuşi să sacrifice interesul ţării pe altarul intereselor personale şi de grup”.

„Ideea suspendării preşedintelui nu foloseşte decât celor care sunt astăzi în situaţia de a explica o răfuială penibilă din sânul Opoziţiei. Pentru a acoperi un scandal intern se gândesc să destabilizeze o întreagă ţară. Doi indivizi s-au jucat cu chibriturile şi au dat foc casei. Şi, ca să nu fie prinşi, vor să incendieze tot cartierul. Modul acesta de a face politică aduce prejudicii majore întregii societăţi”, mai spune Oprea.

Preşedinţii PSD, PNL şi PC au anunţat miercuri, într-un comunicat, că, în urma declaraţiilor şefului statului referitoare la îngheţarea pensiilor, au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească pentru luni un raport în care să fie evaluată posibilitatea declanşării procedurilor de suspendare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la ponderea persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie ale căror ...
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creştere de 2,2% în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ ...
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...