Pe lângă uzina de 650 mil. euro din România, Nokian încheie un parteneriat cu chinezii de la Qingdao Sentury pentru majorarea capacității de producție

Nokian Tyres, companie care a anunțat anterior construirea unei uzine de 650 mil. euro în România, a semnat un acord cu firma chineză Qingdao Sentury Tire pentru a susține necesarul de anvelope din Europa Centrală.
Robert Stan - mar, 20 dec. 2022, 18:14
Pe lângă uzina de 650 mil. euro din România, Nokian încheie un parteneriat cu chinezii de la Qingdao Sentury pentru majorarea capacității de producție

Conform oficialilor Nokian, producătorul scandinav de anvelope și Qingdao Sentury Tire Co., Ltd. au semnat un acord de producție pe bază de contract. În baza acestui acord, producătorul chinez „va începe să fabrice anvelope pentru mașinile de pasageri selectate de Nokian Tyres pentru piața central-europeană”.

Grație acestui contract, Nokian va putea furniza un volum constant de anvelope în Europa Centrală până la finalizarea investiției de 650 de milioane de euro în viitoarea uzină de la Oradea, din România. Odată cu finalizarea acestei investiții și extinderea capacităților de la alte uzine Nokian, compania finlandeză va putea acoperi fără probleme cererea în creștere.

Anvelopele fabricate la facilitatea de producție a Qingdao Sentury Tire sunt concepute și au fost testate în facilitățile de producție ale Nokian Tyres pentru a îndeplini exigențele ridicate ale companiei în ceea ce privește siguranța și calitatea. Anvelopele vor fi vândute sub marca Nokian.

De altfel, Nokian Tyres este în curs de negociere a unor acorduri suplimentare de producție pe bază de contract, iar volumul anual total al acestor acorduri este estimat pentru perioada 2023 – 2027 între 1 și 3 milioane de unități, pentru a completa producția de la propriile uzine.

Colaborarea dintre Nokian Tyres și Qingdao Sentury Tire se bazează pe un parteneriat pe termen lung și asigură disponibilitatea anvelopelor de înaltă calitate ale companiei pe piața din Europa Centrală. Lansarea producției va avea loc în prima jumătate a anului 2023, iar primele anvelope vor ajunge pe piață în a doua jumătate a anului 2023. Uzina de producție va fi auditată în mod regulat în conformitate cu exigențele Nokian Tyres în ceea ce privește calitatea, sustenabilitatea și siguranța.

Pe lângă fabricarea pe bază de contract, Nokian Tyres își intensifică eforturile de a crește propria producție. După cum a anunțat la începutul lunii noiembrie, compania va investi 650 de milioane de euro într-o nouă uzină de producție cu emisii zero de CO2 în România. Producția comercială este programată să înceapă în 2025. În același timp, compania a continuat creșterea capacității la uzinele sale din Finlanda și SUA.

Viitoarea fabrică din România va avea capacitatea de a produce şase milioane de anvelope pe an.

„Am început să construim un nou Nokian Tyres fără a beneficia de producția din Rusia, iar fabricarea pe bază de contract este o parte esențială a acestor planuri. Aceasta completează propria producție și ne ajută să răspundem cererii mai rapid și mai flexibil. Cu noua fabrică din România, creșterea capacității din Finlanda și SUA și producția pe bază de contract, punem o fundație solidă pentru creșterea viitoare a Nokian Tyres”, a declarat Jukka Moisio, președinte și CEO al Nokian Tyres.

Producătorul de anvelope Nokian Tyres vizează, pe termen mediu, vânzări nete de două miliarde de euro, precum şi un profit operaţional şi rentabilitate a capitalului angajat la un nivel de 20%. În 2020, vânzările nete ale companiei au fost de 1,3 miliarde de euro, iar numărul de angajaţi a ajuns la aproximativ 4.600. Compania Nokian Tyres este listată la Nasqad Helsinki.

Sentury Tire este un producător chinez de anvelope pentru vehicule și avioane care își vinde produsele sub mărcile Landsail și Delinte. Fabrica sa din Qingdao a fost deschisă în 2009 și este, conform chinezilor, una dintre cele mai automatizate uzine de anvelope din lume. O altă unitate de producție Sentury Tire se află în Tailanda, acolo unde capacitatea anuală de producție este de 12 milioane de anvelope.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...