Pe urmele lui Dracula: Airbnb oferă ca premiu o noapte de cazare în Castelul Bran

Platforma online de rezervări Airbnb şi  Compania de Administrare a Domeniului Bran oferă o noapte de cazare în Castelul Bran chiar în noaptea de Halloween, pe 31 octombrie. Cel care va deschide porţile castelului va fi chiar stră stră-nepotul scriitorului lui Dracula, Bram Stocker. 
Andrada Ghira - lun, 17 oct. 2016, 12:56
Pe urmele lui Dracula: Airbnb oferă ca premiu o noapte de cazare în Castelul Bran

Pentru prima dată din 1948 încoace, doi oaspeţi vor dormi în castelul Bran. Şi nu oricum, ci într-un decor creat special pentru acest eveniment, la fel ca în romanul Dracula. 

Dacre Stocker va fi gazda celor doi oaspeţi pentru o noapte în castelul Bran. Pentru a avea parte de această experienţă, utilzatorii platformei Airbnb trebuie să trimită un comentariu în care să răspundă la întrebarea „Ce i-ai spune Contelui Dracula dacă te-ai întâlni cu el în castel?” până pe 26 octombrie. 

Câştigătorii trebuie să aibă vârsta peste 18 ani şi să fie dispuşi să călătorească la Bran. 

Stră stră-nepotul scriitorului Bram Stocker va ghida oaspeţii prin castel, prin labirinturi şi pe scările întunecate. Oaspeţii vor putea vizita cele 57 de camere ale castelului, dar vor putea privi şi apusul de pe terasă. 

„Un pasaj secret de la primul etaj conduce spre sala de mese, unde se va lua cina la lumina lumânărilor, preparată exact aşa cum este descrisă în romanul lui Bram Stocker – papricaş de pui. După o masă copioasă, veţi fi lăsaţi să dormiţi în sicrie luxoase, împodobite de catifea”, se arată în prezenterea de pe Airbnb. 

„Avem o cameră specială, scosă din circuit, unde se va putea dormi”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alexandru Prişcu, directorul Castelului Bran. Acesta mai spune că nu s-a mai dormit în castel din 1948. 

Cei care doresc să fie câştigătorii acestei experienţe trebuie să aibă peste 18 ani şi să fie disponibili să petreacă o noapte aici. Răspunsurile trebuie să conţină între 50 şi 500 de caractere şi pot fi în limbile engleză, franceză, germană, italiană, rusă, portugheză, chineză, japoneză şi coreană. La concurs nu pot participa locuitorii din ţări precum regiunea Crimeea, Cuba, Coreea de Nord, Siria, Sudan sau Iran. 

Regulile casei

În plus, oaspeţii trebuie să respecte anumite reguli. De exemplu, nu li se permite accesul cu usturoi şi să-şi lase bijuteriile de argint acasă. De asemenea, aceştia mai sunt sfăuiţi să aibă grijă la lilieci şi să tragă perdelele înainte de răsăritul soarelui. 

Valoarea totală a premiului este de aproximativ 3.000 de euro. 

Acest premiu oferit de Airbnb face parte dintr-o campanie pe care platfroma online o face anual sub numele „A night at”. Anul trecut, premiul oferit a fost o noapte de cazare în catacombele din Paris, şi pentru care a plătit 350.000 de dolari pentru privilegiul de a rezerva catacombele pentru o noapte. 

Surse foto: Airbnb şi CastelulBran.ro 

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...