1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Cîţu: Pensiile vor creşte din toamnă. Vom vedea cu cât după primele şase luni de execuţie bugetară

Ministrul Finantelor, Florin Cîțu, a anunțat că pensiile vor crește în toamnă, în emisiunea „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS. Ministrul a atras atenția că maririle trebuie să țină cont de riscurile pe care le produce legea pensiilor adoptată de fosta guvernare PSD. Procentul majorării pensiilor nu a fost anunțat acum, acesta va fi știut la sfârșitul lunii iunie, a mai explicat ministrul.

27 mai, 2020 | REALITATEA PLUS

„Deja am platit salarii marite in sectorul bugetar de la inceputul anului, dar una era la inceputul anului cand am facut bugetul, cu deficit de 3,7% din PIB, și acum, in mijlocul crizei, cu un deficit de 6,7% din PIB.

Pensiile vor creste de la 1 septembrie, dar discutam mai multe scenarii. Și fiecare va fi prezentat de Ministerul Finantelor catre premier si Guvern cu riscurile aferente”, a declarat Florin Cîțu, la Realitatea PLUS, dar nu a menţionat şi care vor fi majorările.

"Vom putea face o crestere de pensii, dar vom vedea care este aceea, in functie de aceste scenarii. Acest lucru se va putea face dupa ce vom avea primele sase luni de executie bugetara. Trebuie sa fim foarte, foarte, foarte atenti, pentru ca putem arunca economia in haos daca o sa cadem in directia populismului. România trebuie să existe și dupa 1 septembrie anul viitor. Ca sa putem sa platim pensii, salarii, trebuie sa le facem cu o economie stabila, care creste, care aloca resursele in zonele productive, altfel nu ajungem nicaieri”, a explicat Florin Cîțu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO