1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Pensionarii români trăiesc mai rău decât cei bulgari şi albanezi

Romania ocupă locul 48 în lume, după nivelul de trai al pensionarilor, care îl întrece pe cel al pensionarilor din Grecia, Cipru sau Slovacia. Persoanele în vârstă din Bulgaria, Croaţia şi Albania au însă condiţii mai bune de viaţă, potrivit unui studiu ONU citat de Conso.ro.

03 oct, 2013 | Conso

Un studiu finanţat de ONU a examinat calitatea vieţii pentru persoanele în vârstă după patru criterii: veniturile, starea sănătăţii, oportunităţile de angajare şi gradul de educaţie plus mediul social (relaţii sociale, siguranţa fizică, drepturile civice, accesul la mijloace de transport).

Indicele global obţinut arată că persoanele care trăiesc în America de Nord, în Nordul şi Vestul Europei o duc cel mai bine. De asemenea cei din „anumite ţări din America Latina (Chile, Uruguay) şi din Asia de Est (Japonia)", potrivit studiului citat de Conso.ro.

Suedia ocupa locul 1 în clasamentul mondial, având cel mai mare punctaj în toate cele patru domenii analizate. Pe locurile următoare, se situează Norvegia şi Germania.

Bolivia este cu 2 poziţii deasupra României – deşi este una din ţările cele mai sărace ţări din lume, pentru că a investit progresiv în politici care fac viata varstnicilor mai uşoară.

Romania este depunctată în special la capitolele "sănătate" (locul 64 în lume) şi "mediul social" (locul 68 în lume). Cel mai bine stăm la siguranţa veniturilor - locul 29 în lume, depăşind ţări precum Elveţia şi chiar Statele Unite, mai scrie Conso.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO