1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

News

Pentagonul ordonă verificarea tuturor capacităţilor nucleare militare ale Statelor Unite

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a ordonat joi verificarea tuturor capacităţilor nucleare militare ale Statelor Unite, după o serie de probleme privind integritatea personalului responsabil de acest domeniu.

23 ian, 2014 | Mediafax

Potrivit unor surse citate de CNN, Chuck Hagel va convoca la Pentagon toţi comandanţii responsabili de arsenalul nuclear american pentru reevaluarea strategiilor de control al armamentului.

Pe 16 ianuarie, presa americană a dezvăluit că cel puţin 34 de ofiţeri respobsabili de lansarea rachetelor nucleare au comis fraude la examenele de certificare a competenţelor şi au fost suspendaţi din funcţii de Forţele Aeriene. Alţi 11 ofiţeri responsabili de manipularea arsenalului nuclear au fost vizaţi de o investigaţie referitoare la trafic de droguri. În anul 2013, în sistemul militar de gestionare a armamentului nuclear au fost înregistrate numeroase probleme, cele mai multe referitoare la pregătirea necorespunzătoare şi la lipsa de integritate a personalului.

În acest context, Chuck Hagel a decis începerea unei evaluări independente asupra eficienţei procedurilor de gestionare a arsenalului nuclear şi asupra gradului de pregătire a personalului de profil.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO