Pentru moment, sancţiunile împotriva Rusiei rămân ‘inevitabile’ – Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat joi că sancţiunile împotriva Rusiei pentru presupusa implicare a acesteia în criza ucraineană rămân inevitabile atât timp cât Moscova nu respectă suveranitatea Ucrainei, iar măsurile contribuie la consolidarea 'securităţii europene alături de Rusia, nu împotriva ei', relatează AFP, Reuters şi EFE.
Economica.net - joi, 18 dec. 2014, 11:50
Pentru moment, sancţiunile împotriva Rusiei rămân 'inevitabile' - Angela Merkel

Lidera conservatoare a susţinut un discurs în faţa deputaţilor din Bundestag cu câteva ore înainte de debutul unui summit european la Bruxelles consacrat, printre altele, viitorului relaţiei Uniunii Europene cu Rusia, angajată în conflictul din Ucraina şi afectată de o criză financiară fără precedent.

‘Obiectivul acţiunii noastre este şi rămâne o Ucraină suverană şi unită din punct de vedere teritorial care să îşi poată decide singură viitorul’, a subliniat Merkel, remarcând că este nevoie de ‘răbdare şi perseverenţă’. ‘Atât timp cât nu atingem acest obiectiv (…) sancţiunile rămân inevitabile, cu toate că aş vrea să reiterez că ele nu reprezintă un scop în sine’, a explicat ea în faţa legislativului german.

Angela Merkel, principala interlocutoare europeană a preşedintelui rus Vladimir Putin, a insistat şi asupra faptului că Europa caută în continuare să poarte un dialog cu Moscova şi că acest obiectiv poate fi caracterizat printr-o ‘cooperare europeană în materie de securitate cu Rusia, nu împotriva Rusiei’.

În fine, ea a subliniat că nu poate exista o soluţionare militară a conflictului din Ucraina şi a pledat în favoarea unui sprijin economic şi politic pentru Ucraina, care trebuie, în schimb, ‘să-şi modernizeze economia, să-şi consolideze statul de drept şi să combată corupţia’.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Divizia logistică a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la startup-ul suedez Volta Trucks.
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor fi noii unicorni?
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor ...
Ecosistemul de startup-uri din Europa Centrală și de Est a crescut în mod constant, afacere cu afacere, unicorn cu unicorn, ...