1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, o navă de croazieră va pleca într-un voiaj dintr-un port din Germania

O navă de croazieră urmează să plece vineri seara dintr-un port german, pentru prima dată după ce pandemia de coronavirus a paralizat acest sector, transmite DPA, citată de Agerpres.

24 iul, 2020 | Agerpres

Nava, aparţinând de tour-operatorul TUI, este programată să plece la ora 19:30 GMT din portul Hamburg, pentru o călătorie de trei zile în Marea Nordului. Vasul va transporta doar 60% din capacitatea sa normală de 2.900 de pasageri. Oaspeţii vor petrece week-end-ul pe mare, fără a face opriri, urmând a reveni luni dimineaţa la Hamburg.

Regulile de igienă şi distanţare socială vor fi respectate cu stricteţe. În plus, oaspeţilor le va fi servită masa în loc să se servească singuri de la bufet. De asemenea, pasagerii vor trebui să completeze un chestionar de sănătate înainte de a putea urca la bord.

Mai mulţi operatori de nave de croazieră urmează să relanseze cursele cu turişti în săptămânile următoare, dar rămâne de văzut dacă aceste curse vor genera suficiente lichidităţi pentru a depăşi pierderile înregistrate de industria turismului în perioada pandemiei.

Germania şi majoritatea ţărilor din Europa şi-au redeschis graniţele începând de la mijlocul lunii iunie în încercarea de a stimula industria turismului în perioada sezonului crucial de vară.

Vineri, miniştrii Sănătăţii din cele 16 landuri din Germania au căzut de acord cu guvernul de la Berlin asupra unui cadru de măsuri care impune celor care revin în ţară după o călătorie în străinătate să fie supuşi unui test de coronavirus.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO