UPDATE – Percheziţii DNA la firma surorii şi cumnatului lui Victor Ponta. Ce spune premierul

Procurorii efectuează 14 percheziţii, marţi dimineaţa, în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, precum şi la locuinţa acestora, într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor UE, informează ROMANIA TV.
Economica.net - mar, 17 feb. 2015, 06:54
UPDATE - Percheziţii DNA la firma surorii şi cumnatului lui Victor Ponta. Ce spune premierul

Iulian Herţanu, adus cu mandat la DNA Ploieşti

Cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu, a fost adus marţi cu mandat la DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru a fi audiat.

 

Înaintea acestuia a fost adus fostul consilier judeţean Mihai Coman. Acesta a fost timp de mai mulţi ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova şi angajat ca şi consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea reţelelor de apă şi canalizare în mai multe localităţi ale judeţului.

 

Procurorii au adus mai multe documente şi unităţi de stocare informatică. Potrivit unor surse judiciare, patru persoane vor fi audiate, marţi, la DNA Ploieşti, în acest dosar.

 

Preşedintele CJ Prahova, la sediul DNA Ploieşti

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost adus marţi, cu mandat, la sediul DNA Ploieşti.

 

Întrebat dacă are vreo legătură cu dosarul în care e cercetat cumnatul lui Ponta, Iulian Herţanu, Cosma a spus că nu ştie şi că urmează să afle despre ce este vorba.

 

Cumnatul premierului, Iulian Herţanu, ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracţional, care a acţionat în vederea câştigării frauduloase a contractului de extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic, au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse judiciare.


Ponta: Nu cunosc şi oricum ar fi greşit să comentez cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu

Premierul Victor Ponta a precizat marţi, pe Twitter, că nu cunoaşte şi nu doreşte să comenteze cercetările pe care le fac procurorii în cazul cumnatului său.

 ‘Nu cunosc şi oricum ar fi greşit să comentez eu cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu. Legea trebuie să fie egală pentru toţi’, a scris Ponta pe Twitter.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. În cursul zilei de 17 februarie 2015 sunt efectuate percheziții domiciliare în 14 locații, majoritatea situate în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, acestea fiind sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane”, se arată în comunicatul DNA.

UPDATE 10.02 – Iulian Herţanu, parte a unui grup infracţional; a acţionat pentru câştigarea frauduloasă a contractului de canalizare în Comarnic (surse)

Cumnatul premierului, Iulian Herţanu, ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracţional, care a acţionat în vederea câştigării frauduloase a contractului de extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic, au declarat, marţi, pentru Agerpres, surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că din grup fac parte Iulian Herţanu – administrator de drept şi începând cu data de 25 aprilie 2014 administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, jud. Ilfov, Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la mai multe firme, printre care şi SC CVR Asfalt Construct Group SRL, dar şi Mihail Marian Coman – administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA în calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012.

Potrivit surselor citate, aceştia au constituit un grup infracţional ”pentru a acţiona în vederea câştigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect ‘Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic’ – contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL – SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL şi SC Hidro Prahova SA Ploieşti ( C.L.6 ), contract finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană, şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat”.

La grupul infracţional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al SC Grossman Engineering Group SRL începând cu data de 25 aprilie 2014, şi Liviu Munteanu, au arătat sursele citate.

Potrivit ROMANIA TV, cumnatul lui Victor Ponta urmează să fie dus la audieri.

Sursele citate au precizat că în cauză ar fi vorba de un proiect european de lucrări, iar faptele ar avea legătură cu deturnarea de fonduri în proporţie de 54%, bani însuşiţi în interes propriu, dar şi cu practici evazioniste.

Potrivit surselor citate, valoarea prejudiciului se ridică la 7.800.000 lei, iar evaziunea fiscală la 2.500.000 lei. În dosar ar fi vorba de reţele de canalizare, au adăugat sursele citate de Agerpres.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...