Percheziţii DNA la Primăria sectorului 5. Vanghelie: Nu-mi dau seama ce mai poate face DNA

Procurorii DNA efectuează, vineri, percheziţii la Primăria Sectorului 5, potrivit unor surse judiciare, într-un dosar ce vizează infracţiuni de corupţie, printre care şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în 2016.
Economica.net - vin, 06 mai 2016, 08:49
Percheziţii DNA la Primăria sectorului 5. Vanghelie: Nu-mi dau seama ce mai poate face DNA

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că vizat de dosar ar fi chiar Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, procurorii având suspiciuni privind falsificarea listelor electorale depuse pentru alegerile din 2016, la care Marian Vanghelie candidează pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 5. Aceleaşi surse susţin că sunt percheziţii în desfăşurare la Primăria Sectorului 5 şi la mai mulţi angajaţi ai primăriei.

Oficial, procurorii anticorupţie au transmis printr-un comunicat de presă că este vorba despre un dosar „ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, printre care şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016”.

Astfel, sunt în desfăşurare şase percheziţii, în Bucureşti şi Ilfov, două dintre acestea având loc la sediul Primăriei Sectorului 5.

Procurorii anticorupţie l-au pus sub învinuire pe Marian Vanghelie, joi, într-o altă cauză, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în urma cărora Primăria Sectorului 5 ar fi fost prejudiciată cu peste două milioane de lei.

Vanghelie: Nu-mi dau seama ce mai poate face DNA

Preşedintele interimar al PDS, Marian Vanghelie, a declarat pentru News.ro că nu înţelege de ce DNA verifică semnăturile adunate de partidul pe care îl conduce pentru candidaţii la alegerile locale şi i se pare că e doar o „formă de intimidare periculoasă”, el susţinând că nimic nu mai poate împiedica candidatura sa la Primăria Sectotului 5.

„Sunt percheziţii la sediul de partid. Vor, înţeleg, să ridice semnăturile, dar ale mele sunt în regulă. Fiecare candidat şi-a adus semnăturile. Nu cred că sunt probleme cu semnăturile. Au fost verificate de Biroul Electoral. E o chestie de tensiune. (…) Nu-mi dau seama, juridic, ce mai poate face DNA, pentru că candidatura mea nu mai poate fi oprită, decât dacă mă împuşcă cineva în cap. Am câştigat în instanţă definitiv şi irevocabil. Asta poate fi o măsură de verificare, dar nu-mi pot da seama cum poate fi o măsura de verificare asupra lui Marian Vanghelie singur din România. Nu ştiu calităţile”, a declarat Vanghelie, pentru News.ro.

Edilul suspendat al Sectorului 5 a spus că până la ora transmiterii acestei ştiri nu a fost citat la DNA şi că va merge la sediul partidului, acolo de unde procurorii ridică documente.

„Consider că e o formă de intimidare asupra mea, dar ce să fac? Cum pot să mă bat eu cu această instituţie singur? Ce pot să fac? Dacă s-au parcurs toate etapele juridice, la Biroul Electoral s-a făcut verificarea, am fost contestat, ne-am judecat la sector, la tribunal, la instanţă şi am câştigat. Cred că o hotărâre definitivă de instanţă nu mai poate să spună nimeni nimic. Cred că ar trebui să facă verificări la toţi candidaţii. Mi se pare că e formă de intimidare periculoasă, sub formă de dictatură. După ce am parcurs toate etapele juridice, Marian Vanghelie este verificat mai amănunţit, la sediu printr-o formă de intimidare?”, a mai spus el.

Vanghelie susţine că procurorii vor ridica şi cele 20.000 de semnături adunate pentru el pentru a candida independent la Primăria Sectorului 5.

„La persoana mea vă garantez 100% că toate semnăturile sunt fără nicio problemă. Dacă vor, îi chem pe toţi 9000, 10.000. Eu aveam nevoie de 2.700 de semnături. Nu depuneam 10.000 de semnături false. Nu sunt copil. Şi mai ridică şi cele 20.000 de semntături pe care le-am adunat ca să candidez independent”, a spus Vanghelie.

Te-ar mai putea interesa și
Germania ar putea să renunțe definitiv la cărbune până în 2030
Germania ar putea să renunțe definitiv la cărbune până în 2030
Renunţarea Germaniei la cărbune, o problemă mult dezbătută, ar putea avea loc cu câţiva ani mai devreme decât era planificată, a anunţat ministrul Mediului, Svenja Schulze, transmite DPA,......
EMA confirmă că ar putea să existe o legătură între vaccinul Johnson & Johnson și tromboze, dar că beneficiile depășesc riscurile
EMA confirmă că ar putea să existe o legătură între vaccinul Johnson & Johnson și tromboze, dar că beneficiile ...
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat marţi o ''legătură posibilă'' între vaccinul anti-COVID-19 produs ...
Huawei va începe vânzarea de mașini electrice bazate pe tehnologia sa proprie
Huawei va începe vânzarea de mașini electrice bazate pe tehnologia sa proprie
Grupul Huawei a anunțat, la cea de-a 19-a expoziție internațională a industriei de automobile din Shanghai, că va comercializa, ...
Aproape 3.400 de persoane au participat în primul trimestru din 2021 la cursurile de formare profesională organizate de ANOFM
Aproape 3.400 de persoane au participat în primul trimestru din 2021 la cursurile de formare profesională organizate de ...
Un număr de 3.381 de adulţi au participat, în perioada ianuarie - martie 2021, la programele de formare profesională ...