1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Finanţe şi bănci

Percheziţii la două angajate CEC Bank din Alba, suspecte că au cauzat un prejudiciu clienţilor de 3,2 milioane de lei

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba efectuează vineri dimineaţa patru percheziţii în zona oraşului Zlatna într-o cauză privind fapte de delapidare şi înşelăciune, vizate fiind două angajate ale unei bănci, care ar fi creat un prejudiciu de peste 3,2 milioane de lei.

09 sep, 2016 | Agerpres

Au fost emise mandate de aducere pe numele celor două femei, se menţionează într-un comunicat al IPJ Alba.

Percheziţiile, care au loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sunt efectuate de către poliţişti ai IPJ Alba, sprijiniţi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, în oraşul Zlatna şi localitatea Tăuţi, la domiciliile şi proprietăţile celor două femei.

Numărul persoanelor vătămate este de 108.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 - 2016, angajatele unei agenţiei bancare şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit, menţionează IPJ.

'Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar', mai menţionează sursa citată.

Şi reprezentanţii CEC Bank derulează o anchetă internă la agenţia Zlatna, după ce mai multe persoane susţin că au rămas fără bani în conturi, iar în cazul în care se va dovedi că sunt implicaţi angajaţi ai băncii instituţia îi va despăgubi pe clienţii afectaţi.

'CEC Bank cunoaşte situaţia creată la agenţia Zlatna, judeţul Alba şi este în curs o anchetă internă. Banca oferă tot sprijinul autorităţilor în acest caz, iar în situaţia în care acestea vor dovedi implicarea salariaţilor sucursalei în astfel de acte, Banca va lua măsurile care se impun, inclusiv de despăgubire a clienţilor afectaţi', au declarat, la sfârşitul lunii august, reprezentanţii băncii.

Cele două angajate cercetate pentru delapidare şi înşelăciune sunt surori.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO