Percheziţii la Liga Profesionistă de Fotbal. Mitică Dragomir va fi adus la audieri

Percheziţii la Liga Profesionistă de Fotbal. Şapte persoane sunt acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani, infracţiuni comise în intervalul 2011-2013. Conform România TV, la audieri va fi adus şi Mitică Dragomir.
Economica.net - lun, 07 apr. 2014, 04:45
Percheziţii la Liga Profesionistă de Fotbal. Mitică Dragomir va fi adus la audieri

Autorităţile au descins la unsprezece adrese din Bucureşti şi Ilfov. Şapte persoane sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la 3 milioane de euro. Persoanele suspectate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga 1.

Percheziţiile nu au loc doar la LPF, ci şi la alte zece adrese din Capitală. Sunt vizaţi mai mulţi oameni din lumea fotbalului, printre care şi fostul preşedinte al LPF, Mitică Dragomir.

Poliţiştii Capitalei au descins şi la Mihai Corbu. Acesta va fi adus la audieri, pentru a da explicaţii în dosar. Mihai Corbu a intermediat în 2011 contractul pentru retransmisia meciurilor LPF şi este un client vechi al Ioanei Băsescu la notariatul ei, unde îşi legalizează contractele.

„Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Acuzaţiile privesc fapt săvârşite în perioada 2011-2013, în care Mitică Dragomir a condus LPF. Acesta va merge la Parchet pentru a da declaraţii în faţa anchetatorilor, împreună cu alţi oameni din lumea fotbalului.

„Există zi în care să nu se vorbească de mine? Nu există! Sa fie sănătoși, să aibă de 1.000 de euro în buzunar, la câte audieri am fost până acum. O să mă duc și de această dată și asta este. Îmi era frică dacă aș fi furat! Așa, cum să-mi fie frică? Soția mea s-a speriat, dar e mai mult indignată. Oamenii s-au purtat profesionist, suntem în Uniunea Europeană, și-au făcut treaba. Să fim noi sănătoși, că astea trec!”, a spus Dumitru Dragomir pentru fanatik.ro.

Anchetatorii fac percheziţii la unsprezece adrese din Bucureşti şi Ilfov şi vor pune în aplicare şapte mandate de aducere. Persoanele vizate vor fi audiate la sediul Poliţiei Capitalei.

Percheziţiile sunt efectuate de Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere în primul trimestru al acetui an....
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia ...
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...