Pericol pentru utilizatorii Norton Antivirus? Codul sursă al softurilor a fost furat

Codul sursă al softurilor de securitate Norton dezvoltate de Symantec a fost furat de hackeri în urma infiltrării în sistemele companiei în 2006, a anunţat cel mai mare producător de antiviruşi, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Economica.net - mie, 18 ian. 2012, 10:51
Pericol pentru utilizatorii Norton Antivirus?  Codul sursă al softurilor a fost furat

Symantec a corectat astfel poziţia adoptată la apariţia iniţială a informaţiilor privind furtul codului sursă al aplicaţiilor de securitate Norton, când reprezentanţii companiei au declarat că hackerii au sustras datele de la un terţ.

Codul sursă pentru un software reprezintă echivalentul proiectului ingineresc pentru o construcţie şi conţine informaţii prin care programatorii explică anumite elemente ale structurii aplicaţiei.

Hackerii au obţinut codul sursă al aplicaţiilor Norton Antivirus Corporate Edition, Norton Internet Security, Norton Utilities, Norton GoBank şi pcAnywhere, a declarat purtătorul de cuvânt al Symantec, Cris Paden.

Săptămâna trecută, hackerii au postat pe internet codul sursă al unei versiuni din 2006 a Norton Utilities şi au ameninţat că vor să publice în câteva zile codul softurilor antivirus ale Symantec. Compania nu a explicat de ce informaţiile au devenit publice atât de târziu.

Reprezentanţii companiei precizează că hackerii au intrat în posesia unor informaţii mai vechi, datând din anul 2006, care nu reprezintă om ameninţare pentu clienţii care folosesc versiuni actuale ale softurilor Symantec.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...