Periuțe de dinți clasice vs. periuțe electrice: ce avantaje oferă fiecare?

Diverse studii clinice au arătat că periuțele de dinți electrice sunt mai eficiente în îndepărtarea plăcii și că sunt potrivite în special pentru persoanele în vârstă sau cu dizabilități sau cu unele probleme de sănătate dentară și nu numai. Însă, la fel ca foarte multe electronice, pot să coste destul de mult și este important să știi care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de periuță pentru a face alegerea potrivită pentru tine.
Ion Dobreanu - mie, 04 mai 2022, 15:08
Periuțe de dinți clasice vs. periuțe electrice: ce avantaje oferă fiecare?

Avantaje pentru periuțe electrice

  • În cazul în care optați pentru o periuță de dinți electrică, aceasta trebuie să aibă sigiliul Asociației Stomatologice Americane (ADA). Asigurați-vă că mișcarea sa este rotativă și oscilativă, deoarece eficiența sa este mai mare decât în ​​restul modelelor.
  • Acestea sunt principalele avantaje ale periuțelor electrice:
  • Viteza de rotație a capului face ca curățarea dentară să fie finalizată în mai puțin timp decât în ​​cazul periuțelor clasice.
    Nu este necesar să apăsați atât de tare pentru a îndepărta placa bacteriană.
    Confortortul este mai mare.
  • Face spălatul pe dinți mai ușor pentru copii, deoarece ei consideră că este distractiv și îi motivează să facă acest lucru.

Ce să luați în considerare dacă utilizați periuțe electrice:

  • Capetele trebuie schimbate la fiecare trei luni (la fel ca si la periuțele clasice) pentru ca acestea să își mențină eficiența.
  • Cele mai recomandate sunt cele care au buton de oprire sau cronometru (cel din urma avertizeaza cand este necesară schimbarea în altă zonă a danturii).
  • Când există o boală parodontală, nu trebuie utilizat până când problema nu a fost rezolvată, deoarece forța de rotație a capului poate determina retragerea gingiei.

Avantaje pentru periuțe clasice

Periuța manuală, clasică este folosită de mulți ani și are un bilanț bun de rezultate, susținut de numeroase studii și experiența profesioniștilor din domeniul stomatologic.

  • Acestea sunt avantajele unei periuțe de dinți clasice:
  • Este mai ieftină și mai accesibilă pentru toată lumea.
  • Ușor de transportat deoarece este mai puțin greoaie decât o periuță de dinți electrică.
  • Mai puțină presiune asupra dinților și gingiilor. Putem observa cu ușurință cât de multă forță exercităm asupra dinților și gingiilor. Cu periuța electrică nu este atât de simplu (cu excepția cazului în care această perie are senzor de presiune).

Cum curățăm corect dinții

Periajul dentar este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru dinții tăi. Îți protejează dinții de placa bacteriană care provoacă carii, îndepărtează petele, reduce bolile gingiilor și împrospătează respirația.

Periajul corect durează de fapt cel puțin două minute și este recomandat de câte 3 ori pe zi. Prin urmare, este necesară o conștientizare deplină a importanței sale, pentru a găsi o modalitate de a se instrui în implementarea corectă a acestuia. Iată la ce trebuie să fii atent când te speli pe dinți:

  • Efectuați mișcări scurte și blânde, acordând o atenție deosebită liniei gingiilor, dinților din spate greu accesibili și zonelor din jurul obturațiilor, coroanelor și altor reparații dentare.
    Așezați periuța de dinți la un unghi de 45° cu gingiile.
  • Mișcă peria înainte și înapoi ușor, cu mișcări scurte care acoperă complet dinții.
  • Periați-vă dinții pe suprafețele exterioare, interioare și de mestecat.
  • Pentru a curăța suprafețele interioare ale dinților frontali, înclinați peria vertical și faceți câteva mișcări în sus și în jos.
  • Periați-vă limba pentru a elimina bacteriile și pentru a vă menține respirația proaspătă.
  • Înlocuiește-ți periuța de dinți la fiecare trei până la patru luni, sau mai devreme dacă perii se uzează. O periuță de dinți uzată nu vă va curăța dinții.
  • Asigurați-vă că utilizați o pastă de dinți cu fluor. Astăzi, există o mare varietate de paste de dinți concepute pentru a preveni multe tulburări, cum ar fi cariile, gingivita, tartrul, dinții pătați și sensibilitatea.

Desigur, acest lucru este mult mai ușor cu periuțe electrice, dar majoritatea sfaturilor se aplică atât pentru utilizarea unei periuțe clasice, cât și pentru utilizarea unei periuțe electrice. Multe persoane preferă încă periuțele manuale pentru că doresc să aibă control deplin asupra curățării, dar este evident că cele electrice curăță mult mai bine dinții.

Te-ar mai putea interesa și
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. HORNBACH își consolidează eforturile tehnologice prin lansarea unui IT HUB......
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...