1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

News

Persoanele condamnate pentru abuz în serviciu şi pentru conflict de interese nu vor fi graţiate - Comisia juridică din Senat

Senatorii jurişti au respins miercuri un amendament al senatorului PMP Traian Băsescu prin care s-ar fi graţiat persoanele condamnate pentru abuz în serviciu.

04 mai, 2017 | Agerpres

În cadrul dezbaterilor, senatorul PMP Traian Băsescu a susţinut că abuzul în serviciu a devenit 'un instrument al procurorilor de punere sub control a instituţiilor politice'.

'La noi problema abuzului în serviciu a fost interpretată abuziv. Mă uit la raportul ultim al doamnei şefe a DNA care spunea că sunt 2.150 de dosare în lucru, în afară de ceea ce este trimis în instanţă, legate de abuz în serviciu. În acelaşi timp mă uit şi în Europa. Nu cred că în toate statele membre găsim 50-100 de dosare. Noi avem 2.150 în lucru. Este evident că avem - şi a demonstrat şi CCR - că avem o aplicare defectuoasă. (...) Eu susţin să graţiem abuzul în serviciu care a devenit un instrument de punere sub control a instituţiilor politice. Instituţiile politice trebuie să lucreze pentru ţară şi nu să stea sub controlul procurorilor', a spus Băsescu.

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mariana Moţ a afirmat că Guvernul nu susţine graţierea celor condamnaţi pentru abuz în serviciu, precizând că în proiectul MJ sunt excluse de la graţiere delapidarea, abuzul în serviciu, conflictul de interese, divulgarea informaţiilor secrete de stat şi deturnarea de fonduri.

Amendamentul referitor la abuzul în serviciu susţinut de Traian Băsescu nu a întrunit decât cinci voturi din partea senatorilor PSD şi ALDE şi în consecinţă a fost respins.

De asemenea, nici amendamentul care propunea graţierea celor condamnaţi pentru conflict de interese nu a fost votat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO