Personalul implicat în atragerea fondurilor europene va beneficia de rambursarea acelui spor din bugetul UE – Nica

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, a anunţat, joi, că funcţionarii consiliilor judeţene şi ai primăriilor care implementează proiecte cu finanţare europeană vor beneficia de sporuri asigurate din bugetul Uniunii Europene.
Economica.net - joi, 23 nov. 2017, 13:31
Personalul implicat în atragerea fondurilor europene va beneficia de rambursarea acelui spor din bugetul UE - Nica

El a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Bacău, că sporurile se vor ridica la nivelul celor de care beneficiază funcţionarii din aparatul central.

‘Am trimis la Comisia Europeană modificarea Programului Operaţional Regional şi, începând din acest moment, personalul care este implicat în atragerea acestor fonduri europene din cadrul Consiliului Judeţean şi al primăriilor va beneficia de rambursarea acelui spor pe care îl primesc şi angajaţii mei din Fonduri Europene. Deci avem grijă şi de resursa umană în ceea ce priveşte aceste proiecte’, a afirmat Nica.

Pe de altă parte, ministrul delegat pentru Fonduri Europene a subliniat că prioritatea Guvernului Tudose o reprezintă finanţarea investiţiilor în modernizarea drumurilor judeţene, cu fonduri de la Uniunea Europeană.

‘Până la sfârşitul anului închidem toată regiunea Moldovei în ceea ce priveşte investiţiile în drumurile judeţene din fonduri europene. Este un obiectiv clar pe care Guvernul Tudose l-a asumat în acest mandat şi îl vom duce bun sfârşit’, a afirmat Nica.

Nica a semnat, joi, contractul de finanţare pentru proiectul Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 3 Neamţ- Bacău, care prevede reabilitarea 93 de kilometri de drum judeţean din Bacău.

Proiectul are o valoare totală de 184,6 milioane de lei, din care 175,6 milioane de lei (aproximativ 39 milioane euro) reprezintă o finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional (POR).

Te-ar mai putea interesa și
Carburanții s-au scumpit din nou. Care sunt prețurile azi
Carburanții s-au scumpit din nou. Care sunt prețurile azi
Carburanții auto s-au scumpit din nou week-endul acesta, de data aceasta și benzina și motorina, după precedenta scumpire care a avut loc chiar vineri și a vizat doar benzina....
Cod portocaliu de averse şi vijelii în 12 judeţe şi în Capitală, până luni, la ora 3:00
Cod portocaliu de averse şi vijelii în 12 judeţe şi în Capitală, până luni, la ora 3:00
Administraţia Naţională de Meteorologie a extins duminică avertizarea Cod portocaliu de averse şi vijelii în 12 judeţe ...
Tulcea: Aglomerare de camioane la vama Isaccea
Tulcea: Aglomerare de camioane la vama Isaccea
De mai multe zile, peste 100 de camioane aşteaptă, pe malul românesc al Dunării, să treacă fluviul cu bacul în Ucraina, ...
A venit timpul ca Rusia să fie recunoscută oficial drept ”stat terorist”, declară preşedintele Ucrainei
A venit timpul ca Rusia să fie recunoscută oficial drept ”stat terorist”, declară preşedintele Ucrainei
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă seara târziu că Rusia ar trebui să fie declarată "stat ...