Peste 1.000 de austrieci îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în România, mai ales în Transilvania şi Bucureşti

Peste 1.000 de austrieci îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în România, a declarat pentru News.ro Simion Giurcă, şeful Biroului de Promovare Turistică a României în Austria.
Economica.net - vin, 02 dec. 2016, 09:30
Peste 1.000 de austrieci îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în România, mai ales în Transilvania şi Bucureşti

Austriecii sunt atraşi de Transilvania, dar vin şi în city-break în Bucureşti, pentru viaţa de noapte şi pentru gastronomia românească, dar sunt şi austrieci care fac parte din căsătorii mixte şi vin de sărbători cu familia în vizită la rudele din România.

„Chiar dacă oferta turistică a Austriei este excelentă pentru turismul de iarnă, există tot mai mulţi austrieci interesaţi de zona tradiţională românească. Sunt peste 1.000 de austrieci care vor veni de sărbători în România. Noi tocmai lucrăm la acest capitol, la atragerea unui număr mai mare de turişti care să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în România”, a spus Giurcă, pentru News.ro.

Numărul austriecilor care vizitează România poate fi şi mai mare, având în vedere că nu toţi sunt înregistraţi ca turişti. Astfel, unii nu îşi achiziţionează vacanţa printr-o agenţie de turism şi vin pe cont propriu, cu rulotele sau cu motocicletele.

„Există austrieci legaţi într-un fel sau altul de România, acei expaţi care îşi invită rudele, membrii familiei. Dar sunt şi aceia care vin în city-break, mai ales în Bucureşti, pentru oferta sa culturală, pentru viaţa de noapte, în general pentru partea de distracţie, dar şi gastronomie, care pentru austrieci este o componentă importantă a produsului turistic. Ei sunt categoric îndrăgostiţi de gastronomia românească”, a menţionat Giurcă.

Un factor important este reprezentat de cele până la şapte zboruri zilnice care leagă Bucureştiul de capitala Austriei, prin Tarom şi Austrian Airlines.

„Pentru austrieci, produsul care prinde cel mai bine rămâne Transilvania, asta şi datorită faptului că există un trecut istoric comun. În plus, în oraşele transilvănene s-au păstrat licee cu predare în limba germană, deci avem vorbitori de limbă germană, iar şansele ca austriecii să-i întâlnească în unităţile turistice sunt foarte mari”, a menţionat reprezentantul Biroului de Promovare Turistică a României în Austria.

Turiştii austrieci cheltuie, în medie, 100 de euro pe zi, în afară de costurile cu cazarea şi transportul. Turiştii care vin în city-break stau în medie patru zile, iar cei care vin în vacanţă cu familia stau şi câte zece zile, arată estimările din piaţă.

„Datele băncii centrale a Austriei arată că anul trecut am avut o creştere a cheltuielilor nete exclusiv în turism făcute de austrieci de 54 milioane euro, cu 2 milioane mai mult faţă de anul anterior. În condiţiile în care preţurile au fost stabile, iar cheltuielile au crescut, reiese clar că a crescut numărul de turişti (austrieci în România, n.r.)”, a precizat oficialul din turism.

Statisticile oficiale privind cheltuielile făcute de turiştii austrieci în acest an în afara ţării vor fi cunoscute în luna martie a anului viitor.

Vara, mulţi turişti austrieci vin în România cu rulotele, fiind un segment care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

„Există două landuri în Austria, cele mai vestice, Tirol şi Vorarlberg, în care sunt foarte mulţi practicanţi ai acestui gen de turism. Oamenii nu înţeleg întotdeauna despre ce e vorba, nu e vorba de turişti care vin cu bani puţini, cu buget mic, este vorba de turişti care îndrăgesc acest tip de turism. Ei se mişcă cu un apartament pe roţi care poate costa 200.000 de euro şi îndrăgesc această libertate de călătorie, având posibilitatea să se oprească unde vor şi când vor”, a explicat Giurcă.

Circuitele medii ale acestor turişti pot dura chiar şi şase săptămâni. „Din păcate, aceşti turişti nu sunt raportaţi şi nu intră în datele oficiale”, a punctat Giurcă.

Un alt tip de turism popular printre mulţi austrieci este cel pe motocicletă. Motocicliştii din Austria vin pentru cele două drumuri montane de referinţă din România, Transfăgărăşan şi Transalpina.

„Anul acesta, un singur turoperator din Austria, care a intrat pe piaţă acum patru ani, a avut 17 grupuri organizate cu turişti pe motocicletă. Sunt turişti foarte sensibili, pentru că e foarte important să găsească o infrastructură rutieră bună. De exemplu, o groapă în asfalt lor le poate fi fatală”, spune Giurcă.

În septembrie-octombrie, circa 3.300 de pensionari austrieci au venit prin agenţia lor de turism în vacanţă în România, unde au stat opt zile, iar în luna mai 2017 este aşteptat un grup de circa 1.300 de astfel de turişti din trei landuri austriece, în concediu în România.

În prezent, peste 110 firme de turism din Austria oferă România în catalogul lor, astfel că există şanse ca numărul turiştilor austrieci din România să crească în următorii ani.

viewscnt

Te-ar mai putea interesa și
Enel Green Power a instalat primul convertor pe scară largă de energie marină din America Latină
Enel Green Power a instalat primul convertor pe scară largă de energie marină din America Latină
Compania Enel Green Power Chile, subsidiara de energie regenerabilă a Enel Chile, a anunțat joi că a instalat sistemul PB3 PowerBuoy în largul coastei Las Cruces, în regiunea Valparaíso. Acesta......
Vertiv, cu afaceri şi în România, investeşte 10 milioane de euro într-o fabrică din Croația
Vertiv, cu afaceri şi în România, investeşte 10 milioane de euro într-o fabrică din Croația
Verrtiv furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, cu afaceri şi în Romînia, ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 300 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 300 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 300 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...
Intră zilnic în clasamentele BLAST pentru premii de 5.000 dolari!
Intră zilnic în clasamentele BLAST pentru premii de 5.000 dolari!
Există turnee de poker normale, turnee turbo, turnee hyperturbo. Și mai există Blast, turnee contra-timp, cu premii-surpriză, ...