Peste 1.000 de bonuri au fost depuse până în prezent la Loteria bonurilor fiscale – MFP

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Dan Manolescu a precizat miercuri că până în prezent au fost depuse peste 1.000 de bonuri după prima extragere a Loteriei fiscale.
Economica.net - mie, 15 apr. 2015, 11:58
Peste 1.000 de bonuri au fost depuse până în prezent la Loteria bonurilor fiscale - MFP

‘Se depun bonurile fiscale. Se analizează dacă aceste bonuri sunt într-adevăr emise de către aparate de marcat înregistrate fiscal şi se validează bonul. ANAF va face această verificare. Depinde foarte mult şi de numărul de bonuri depuse. Înţeleg că până în prezent sunt peste 1.000 de bonuri. În funcţie de numărul acestora vedem dacă e posibilă verificarea tuturor acestor bonuri şi se va face această verificare bon cu bon’, a explicat la Senat Dan Manolescu, scrie Agerpres.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a afirmat marti seara, la B1 TV, ca exista „cel putin 2.000” de castigatori la loteria bonurilor fiscale organizata luni.

„Sunt cateva cifre estimative (privind numarul de castigatori la loteria bonurilor fiscale – n.r.), undeva la cel putin 2.000 de bonuri ar fi fost emise la acea valoare, in acea zi. Acum trebuie sa asteptam cele 30 de zile pentru depunerea bonurilor castigatoare de catre proprietarii lor si apoi vom sti exact cati anume, cat va fi castigul pe persoana. Suma de un milion de lei se imparte exact la numarul de bonuri declarate”, a afirmat ministrul Finantelor, conform B1 citată de Hotnews.

Astfel, dacă vor fi doar 2.000 de bonuri câştigătoare, premiul revendicat pe un bon câştigător va fi de 500 de lei, la 2.500 de bonuri câştigătoare – 400 de lei, iar la 3.000 de bonuri câştigătoare, circa 333 lei.

Un arădean spune că are 23 de bonuri câştigătoare la Loteria Fiscală. Constantin Lungu spune că a strâns peste 1.000 de bonuri emise în ziua de 7 februarie 2015. Dacă vor fi 2.000 de bonuri câştigătoare, atunci arădeanul ar putea primi 11.500 de lei. La 3.000 de bonuri câştigătoare, cele 23 de bonuri ar valora circa 7.600 de lei.

Dan Manolescu a spus că fiecare cumpărător are dreptul la bon fiscal, dar, în acelaşi timp, dacă renunţă la acest drept, cel care îl găseşte poate participa cu el la Loterie.

‘Este un drept al unei persoane de a solicita şi obţine un bon. Dacă îl aruncă şi altă persoană îl ia şi participă cu el la Loterie… În momentul de faţă şi un loz în plic găsit pe stradă e validat. Dacă cumpărătorul renunţă la un drept, e dreptul lui să renunţe’, a spus Manolescu.

Bonurile fiscale câştigătoare la prima tragere a Loteriei bonurilor fiscale sunt cele din data de 7 februarie 2015, cu valori cuprinse între 6,00 lei şi 6,99 lei.

Prima extragere pentru Loteria bonurilor fiscale, organizată de Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF, a avut loc luni, în a doua zi de Paşti.

La această extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015 iar participarea la Loterie nu a presupus o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/website şi nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituţiilor implicate în organizare. Bonurile au rămas la posesorii acestora, care, după extragere, vor verifica dacă sunt câştigătoare. Valoarea totală a premiilor a fost stabilită la un milion de lei.

Te-ar mai putea interesa și
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică......
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...