Peste 1.000 de locuri noi de parcare în București. Unde vor fi amenajate

Consilierii municipali au adoptat în şedinţa de marţi două proiecte de hotărâre în baza cărora se declară de utilitate publică de interes local lucrări pentru realizarea a două parcaje subterane în zona Sala Palatului.
Economica.net - mar, 26 feb. 2019, 14:12
Peste 1.000 de locuri noi de parcare în București. Unde vor fi amenajate

Proiectele prevăd schimbarea destinaţiei spaţiului verde pe care se execută lucrările aferente şi modificarea corespunzătoare a Registrului Spaţiilor Verzi. De asemenea, aparatul de specialitate al primarului general va lua măsurile pentru pregătirea documentaţiilor necesare declanşării procedurii de expropriere.

Cele două parcaje fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană „Zona Centrală” (PIDU). Conform expunerii de motive, PIDU a fost aprobat prin HCGMB nr. 103/2012, având ca obiective: punerea în valoare a caracterului eclectic al centrului Capitalei, reintegrarea şi restructurarea ţesutului urban, crearea unui sistem de circulaţii eficient şi încurajarea modurilor de deplasare alternative, revigorarea reţelei de spaţii publice, dezvoltarea durabilă, regenerarea urbană integrată a zonelor cu probleme socio-economice şi asigurarea unui climat social divers şi sigur.

De asemenea, prin HCGMB 242/2016 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi studiilor de fezabilitate pentru aceste obiective de investiţii.

Cele două proiecte sunt:

*Modernizare spaţiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (nord).

Zona de intervenţie este delimitată la nord de str. Ştirbei Vodă, la est de str. Ion Câmpineanu, la sud de Sala Palatului şi la vest de Curtea Palatului Regal. Zona include şi spaţiul public situat între faţada principală a Sălii Palatului şi str. Ion Câmpineanu. Parcajul subteran va fi realizat pe trei niveluri (552 locuri auto şi 82 locuri moto), iar amenajările pietonale vor oferi publicului un spaţiu de întâlnire şi socializare, prevede raportul de specialitate.

*Modernizare spaţiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (sud).

Zona de intervenţie este delimitată la nord de Sala Palatului şi de clădirea Palatului Regal, la vest de str. Ion Câmpineanu, la sud de frontul construit-bloc Humanitas şi la est de Calea Victoriei. Parcajul subteran va fi realizat pe trei niveluri (523 locuri auto şi 32 locuri moto), iar construirea acestuia va elibera spaţiul public suprateran de prezenţa agresivă a maşinilor parcate, redând pietonilor întreaga esplanadă şi creând o zonă de recreere, prevede raportul de specialitate.

Cele două proiecte au fost respinse în şedinţa din 31 ianuarie a CGMB, când consilierii municipali au adoptat în schimb alte 12 hotărâri în baza cărora se declară de utilitate publică de interes local o serie de lucrări prevăzute în PIDU.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, la nivel naţional, sâmbătă, nu există niciun pat liber la terapie intensivă ...
Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi
Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi
Din această sâmbătă, cetăţenii Croaţiei pot călători în Statele Unite fără a obţine viză, potrivit ambasadei ...
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, ...