Peste 1.390 de proiecte în valoare de 103,78 milioane euro au fost depuse pe PNDR 2014 – 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Ruale (AFIR) a primit, până în prezent, 1.397 de proiecte în valoare de 103,78 milioane de euro, pentru toate cele 10 Submăsuri de finanţare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR) deschise în acest an, se arată într-un comunicat al AFIR, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 27 aug. 2015, 14:07
Peste 1.390 de proiecte în valoare de 103,78 milioane euro au fost depuse pe PNDR 2014 - 2020

Cele mai multe cereri de finanţare, 1.041, au fost depuse pentru Submăsura 6.1 ,,Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Valoarea totală nerambursabilă, cumulată, pentru toate proiectele depuse prin această submăsură este de 44,36 milioane de euro.

De asemenea, un interes deosebit se constată pentru Submăsura 4.1 ,,Investiţii în exploataţii agricole”. AFIR a primit 121 de proiecte, dintre care 103 privesc sectorul vegetal, iar valoarea totală nerambursabilă a celor 121 de proiecte se ridică la 53,54 milioane de euro.

Sesiunea de primire a proiectelor pentru Submăsura 6.1 şi pentru submăsura 4.1 a fost deschisă în 25 martie 2015.

În afară de submăsurile menţionate mai sus, mai sunt disponibile pentru depunere de proiecte următoarele submăsuri: 4.1a ‘Investiţii în exploataţii pomicole’, 4.2 ‘Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole’, 4.2a ‘Investiţii în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol’, 4.3 ‘Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea şi adaptarea infrastructurii agricole şi silvice’, 6.2 ‘Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale’, 6.3 ‘Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici’ şi 6.4 ‘Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole’.

Pentru Submăsura 19.1 ,,Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală” au fost primite 178 de cereri de finanţare conforme în valoare totală de 2,44 milioane de euro. Sesiunea de primire a proiectelor aferente acestei Submăsuri a fost deschisă în perioada 25 martie 2015 – 5 iunie 2015.

AFIR subliniază faptul că în acest moment sunt la dispoziţia beneficiarilor privaţi toate oportunităţile de finanţare majore pe care PNDR 2020 le poate pune la dispoziţie, termenul maxim de depunere pentru toate submăsurile, mai puţin Submăsura 19.1, fiind 30 octombrie 2015.

Totodată, AFIR precizează că va deschide în cursul lunii septembrie o nouă sesiune pentru depunerea proiectelor aferente submăsurii 7.2 ‘Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică’ şi submăsurii 7.6 ‘Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural’.

Această nouă sesiune de primire de proiecte destinată infrastructurii rurale va avea loc în paralel cu reevaluarea a peste 200 de proiecte depuse de autorităţile locale prin Măsura 125 ,,Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii ‘ şi Măsura 322 ,,Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale’, din cadrul PNDR 2007 – 2013, ca urmare a acordului primit de la Comisia Europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...