Peste 1,5 milioane de smartphone-uri, vândute în România în 2013 – estimări specialişti

Piaţa de smartphone-uri din România va ajunge, la finele anului 2013, la peste 1,5 milioane de unităţi, potrivit estimărilor realizate, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Mihai Nodea, directorul regional pentru România şi Republica Moldova al companiei HTC.
Economica.net - mar, 22 oct. 2013, 10:05
Peste 1,5 milioane de smartphone-uri, vândute în România în 2013 - estimări specialişti

‘Piaţa de smartphone-uri din România, din punctul meu de vedere, va ajunge, la sfârşitul anului 2013, la 1,5 milioane de unităţi, deşi alte estimări vorbesc despre două milioane de unităţi’, a afirmat Nodea.

Potrivit reprezentantului companiei producătoare de telefoane inteligente, piaţa terminalelor din categoria ‘mid-range’ este mult mai dezvoltată decât cea a telefoanelor premium, iar vânzările HTC One pe plan local s-au dublat, în acest an, comparativ cu anul anterior.

‘Vânzările HTC One s-au dublat în 2013 faţă de gama anterioară – One X. Piaţa din România este una destul de atipică, mai ales pe segmentul telefoanelor dual-SIM. În plus, telefoanele din segmentul mid-range au un plus la vânzări în faţa celor premium, cum este şi normal’, a explicat oficialul HTC.

Producătorul de smarthone-uri HTC a prezentat, marţi, în cadrul unui eveniment de lansare, familia de telefoane inteligente, alături de trofeul Europa League, competiţie sportivă în care compania este partener.

Gama de telefoane cuprinde modelele: HTC One DS, HTC One Mini şi HTC One Max.

Conform informaţiilor producătorilor, HTC One DS (dual-SIM) va fi disponibil în magazinele din România cel târziu la începutul lunii noiembrie, în timp ce HTC One Max va ajunge la raft în maximum o lună, la un preţ care, cel mai probabil, va porni de la 3.000 de lei.

Producătorul de terminale mobile smartphone HTC a anunţat, la jumătatea lunii iulie a.c., lansarea locală a modelului HTC One mini, o versiune compactă a modelului vârf de gamă HTC One. Modelul este disponibil la nivel global începând din luna septembrie.

Noul model completează familia de telefoane inteligente, beneficiind de HTC BlinkFeed, HTC Zoe, HTC BoomSound şi de un ecran de 4,3 inci, cu un procesor dual-core puternic, de 1,4 Ghz. Totodată, rulează cea mai recentă versiune de Android cu HTC Sense.

Taiwanezii de la HTC au început să producă telefoane mobile sub propria marcă în anul 2006, iar patru ani mai târziu compania a devenit cel mai mare producător de smartphones care utilizează sistemul de operare Android din SUA, cu o cotă de piaţă de 11,8%.

La începutul anului 2012, HTC a pierdut poziţia de top în SUA, în favoarea rivalului sud-coreean Samsung.

Te-ar mai putea interesa și
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state cu cele mai mari randamente la culturile agricole, precum Indiana, Illinois......
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...