1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Tot mai mulţi români aleg Grecia ca destinaţie de concediu. Ce staţiuni preferă şi cât cheltuiesc pe sejur

Destinaţia Grecia, zona continentală, dar şi insulele, înregistrează anul acesta o creştere de aproximativ 10% a numărului de rezervări efectuate de români, valoarea medie a unui sejur de o săptămână fiind de 450 euro, conform unui comunicat al Prestige Tours, turoperatorul grupului de turism Happy Tour.

17 iul, 2014 | Agerpres

Grecia continentală atrage turiştii români, cea mai căutată astfel de destinaţie fiind Peninsula Halkidiki. În acest caz, pachetul mediu al sejurului se ridică la 375 de euro. În ceea ce priveşte Grecia insulară, preferinţele românilor sunt diferite. Majoritatea optează pentru un sejur de şapte nopţi/opt zile, cu demipensiune, iar bugetul este mai mare decât cel alocat unei vacanţe pe continent.

'Avem chartere către Creta, Corfu, Kos, Rhodos, Santorini şi Mykonos, toate cu un grad mare de ocupare, chiar de 100% în anumite perioade şi pe anumite destinaţii. Grecia este cea de-a doua cea mai căutată destinaţie de vacanţă în rândul românilor şi cea mai cerută pe charterele noastre', spune director executiv Prestige Tours, Elena Anghel.

Cea mai vândută insulă grecească este Creta. Pachetul mediu al unui sejur de opt zile, cu demipensiune, costă 399 euro. O cerere aproape similară au şi Rhodos şi Corfu, valoarea sejururilor medii în aceste două destinaţii ajungând la 415 euro, respectiv 450 de euro.

'Am introdus anul trecut Mykonos, iar succesul s-a putut vedea şi în acest an. Cererea este peste aşteptări pentru o destinaţie operată pentru a doua oară, mai ales că pachetul mediu costă 500 de euro, peste media unui sejur în insulele greceşti', spune Elena Anghel.

În această perioadă, Kos are o cerere foarte bună, mai ales datorită valorii medii a sejurului şi a serviciilor accesibile. Astfel, o vacanţă în Kos porneşte de la 270 de euro, tariful mediu fiind de 450 de euro.

În ceea ce priveşte Santorini, valoarea medie a sejurului este de 425 de euro.

Cea mai scumpă vacanţă vândută într-o insulă grecească a fost în valoare de 5.899 de euro şi a constat într-un sejur de şapte zile pentru două persoane, în Creta. Pachetul a inclus cazarea la un hotel de cinci stele, cu micul dejun inclus.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO