Tot mai mulţi români aleg Grecia ca destinaţie de concediu. Ce staţiuni preferă şi cât cheltuiesc pe sejur

Destinaţia Grecia, zona continentală, dar şi insulele, înregistrează anul acesta o creştere de aproximativ 10% a numărului de rezervări efectuate de români, valoarea medie a unui sejur de o săptămână fiind de 450 euro, conform unui comunicat al Prestige Tours, turoperatorul grupului de turism Happy Tour.
Economica.net - joi, 17 iul. 2014, 09:53
Tot mai mulţi români aleg Grecia ca destinaţie de concediu. Ce staţiuni preferă şi cât cheltuiesc pe sejur

Grecia continentală atrage turiştii români, cea mai căutată astfel de destinaţie fiind Peninsula Halkidiki. În acest caz, pachetul mediu al sejurului se ridică la 375 de euro. În ceea ce priveşte Grecia insulară, preferinţele românilor sunt diferite. Majoritatea optează pentru un sejur de şapte nopţi/opt zile, cu demipensiune, iar bugetul este mai mare decât cel alocat unei vacanţe pe continent.

‘Avem chartere către Creta, Corfu, Kos, Rhodos, Santorini şi Mykonos, toate cu un grad mare de ocupare, chiar de 100% în anumite perioade şi pe anumite destinaţii. Grecia este cea de-a doua cea mai căutată destinaţie de vacanţă în rândul românilor şi cea mai cerută pe charterele noastre’, spune director executiv Prestige Tours, Elena Anghel.

Cea mai vândută insulă grecească este Creta. Pachetul mediu al unui sejur de opt zile, cu demipensiune, costă 399 euro. O cerere aproape similară au şi Rhodos şi Corfu, valoarea sejururilor medii în aceste două destinaţii ajungând la 415 euro, respectiv 450 de euro.

‘Am introdus anul trecut Mykonos, iar succesul s-a putut vedea şi în acest an. Cererea este peste aşteptări pentru o destinaţie operată pentru a doua oară, mai ales că pachetul mediu costă 500 de euro, peste media unui sejur în insulele greceşti’, spune Elena Anghel.

În această perioadă, Kos are o cerere foarte bună, mai ales datorită valorii medii a sejurului şi a serviciilor accesibile. Astfel, o vacanţă în Kos porneşte de la 270 de euro, tariful mediu fiind de 450 de euro.

În ceea ce priveşte Santorini, valoarea medie a sejurului este de 425 de euro.

Cea mai scumpă vacanţă vândută într-o insulă grecească a fost în valoare de 5.899 de euro şi a constat într-un sejur de şapte zile pentru două persoane, în Creta. Pachetul a inclus cazarea la un hotel de cinci stele, cu micul dejun inclus.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...