Peste 14 milioane de persoane au vizitat Dubaiul în 2015

Dubaiul a înregistrat în 2015 o creştere de 7,5% a numărului de vizitatori, până la 14,2 milioane de persoane, pe primele locuri în funcţie de numărul de turişti fiind India, Arabia Saudită şi Marea Britanie, a anunţat miercuri Autoritatea pentru Turism din Dubai, transmite AFP.
Economica.net - mie, 27 ian. 2016, 16:07
Peste 14 milioane de persoane au vizitat Dubaiul în 2015

Creşterea din 2015 a venit în pofida încetinirii economice de pe multe pieţe şi a aprecierii dirham-ului, moneda locală, în special în raport cu moneda euro.

‘2015 a fost un an volatil pentru industria mondială a turismului deoarece am înregistrat o gamă variată de factori negativi de la încetinirea economică pe pieţele din Asia şi Europa până la fluctuaţiile valutare din întreaga lume’, a precizat preşedintele Autorităţii pentru Turism din Dubai, Saeed Almarri.

Turbulenţele de pe destinaţiile turistice tradiţionale din Orientul Mijlociu au ajutat însă Dubaiul să profite de reputaţia sa de zonă sigură pentru turişti şi afaceri. Vizitatorii din ţările Golfului Persic au reprezentat cel mai mare grup regional, 3,3 milioane, în creştere cu 12,8%, pe primul loc fiind turiştii din Arabia Saudită cu un număr de 1,54 milioane persoane. Cu toate acestea, turiştii din India au urcat pe primul loc în funcţie de numărul de vizitatori (1,6 milioane, graţie unei creşteri de 26% în ritm anual), în timp ce numărul turiştilor din Marea Britanie a crescut cu 11% până la 1,2 milioane persoane.

Europa Occidentală a rămas al doilea contributor regional, furnizând aproape trei milioane de turişti, în creştere cu 6,1% comparativ cu 2014, a precizat Autoritatea pentru Turism din Dubai. Creşterea înregistrată pe mai multe pieţe a ajutat la contracararea evoluţiilor negative înregistrate în cazul Rusiei şi Europei de Est, care au înregistrat o scădere de 22,5% a numărului de vizitatori.

Dubaiul, una din cele şapte entităţi care formează Emiratele Arabe Unite, a atras peste 13 milioane de vizitatori în 2014. Oraşul a fost ales pentru a găzdui Expoziţia Universală din 2020 şi speră ca peste cinci ani să atragă 20 de milioane de vizitatori.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget pentru a acoperi deficitul de la pensii
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, dar sumele acordate de la bugetul de stat acestui minister vor fi......
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că "este imperios" ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL ...
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a elaborat o listă deschisă de proiecte strategice, care vor permite flexibilizarea Rețelei Electrice de ...
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna lui 2021
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna ...
Două noi rute vor fi operate de Wizz Air din Bucureşti către Gran Canaria (Insulele Canare) - Spania, respectiv din Cluj-Napoca ...