Peste 150 de mari investitori din lume aduşi la Bucureşti de Franklin Templeton. Îl vor da jos de la FP?

Peste 150 de investitori  instituţionali locali şi din străinătate au fost aduşi la Bucureşti, de Franklin Templeton Investment Management, administrator al Fondului Proprietatea, pentru a li se prezenta performanţele acestuia şi ale companiilor din portofoliu.  Sesiunea din acest an a „Zilelor Analiştilor" se va încheia mâine, odată cu adunarea acţionarilor care ar putea decide ca administratorul Fondului va fi schimbat.
Adrian N. Ionescu - joi, 21 nov. 2013, 11:11
Peste 150 de mari investitori din lume aduşi la Bucureşti de Franklin Templeton. Îl vor da jos de la FP?

Cei peste 150 de investitori instituţionali locali şi din străinătate veniţi la Bucureşti la invitaţia Fondului Proprietatea (FP) au active în administrare de peste 300 miliarde de euro, potrivit datelor Franklin Templeton, administratorul Fondului.

De la listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) Fondul Proprietatea a atras peste 1,3 miliarde de euro sub formă de investiții directe de portofoliu de la investitori instituționali și ƒmajoritatea sunt prezenți la acest eveniment, mai spune un raport al Franklin Templeton.

Pe de altă parte, principalul acţionar al FP, Compania de investiţii Elliott Associates, forţează schimbarea Franklin Templeton şi ar putea cîştiga de partea sa alţi mulţi acţionari influenţi, mâine, în cadrul AGA. Multe fonduri de investiţii doresc să încaseze, cât mai rapid, profituri cât mai mari, chiar cu riscul desfiinţării de facto a FP.

Totodată, mâine are loc adunarea generală a acţionarilor care va decide dacă Franklin Templeton va mai primi un mandat de încă patru ani la cârma FP, sau de numai doi ani şi cu nişte condiţii foarte severe, impuse de Elliott Associates.

Pe de altă parte, „prezenţa record de acum subliniază atractivitatea României ca destinaţie de investiţii pentru investitori instituţionali străini şi sperăm că unele companii mari din portofoliu vor beneficia de pe urma expunerii ridicate la investitori, în special înaintea ofertelor publice iniţiale ale acestora”, a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

Participanţii beneficiază de prezentări din partea Ministerului Finanţelor Publice, Fondului Monetar Internaţional, Ambasadei S.U.A., Departamentului pentru Energie, Autorităţii de Supraveghere Financiară, Consiliului Fiscal, Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, Bursei de Valori Bucureşti, precum şi de prezentări din partea managementului unora dintre cele mai mari companii din România: OMV Petrom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, BRD, Complexul Energetic Oltenia şi Electrica.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...