1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

Peste 150 de mari investitori din lume aduşi la Bucureşti de Franklin Templeton. Îl vor da jos de la FP?

Peste 150 de investitori  instituţionali locali şi din străinătate au fost aduşi la Bucureşti, de Franklin Templeton Investment Management, administrator al Fondului Proprietatea, pentru a li se prezenta performanţele acestuia şi ale companiilor din portofoliu.  Sesiunea din acest an a „Zilelor Analiştilor" se va încheia mâine, odată cu adunarea acţionarilor care ar putea decide ca administratorul Fondului va fi schimbat.

21 noi, 2013 | | ECONOMICA.net

Cei peste 150 de investitori instituţionali locali şi din străinătate veniţi la Bucureşti la invitaţia Fondului Proprietatea (FP) au active în administrare de peste 300 miliarde de euro, potrivit datelor Franklin Templeton, administratorul Fondului.

De la listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) Fondul Proprietatea a atras peste 1,3 miliarde de euro sub formă de investiții directe de portofoliu de la investitori instituționali și ƒmajoritatea sunt prezenți la acest eveniment, mai spune un raport al Franklin Templeton.

Pe de altă parte, principalul acţionar al FP, Compania de investiţii Elliott Associates, forţează schimbarea Franklin Templeton şi ar putea cîştiga de partea sa alţi mulţi acţionari influenţi, mâine, în cadrul AGA. Multe fonduri de investiţii doresc să încaseze, cât mai rapid, profituri cât mai mari, chiar cu riscul desfiinţării de facto a FP.

Totodată, mâine are loc adunarea generală a acţionarilor care va decide dacă Franklin Templeton va mai primi un mandat de încă patru ani la cârma FP, sau de numai doi ani şi cu nişte condiţii foarte severe, impuse de Elliott Associates.

Pe de altă parte, „prezenţa record de acum subliniază atractivitatea României ca destinaţie de investiţii pentru investitori instituţionali străini şi sperăm că unele companii mari din portofoliu vor beneficia de pe urma expunerii ridicate la investitori, în special înaintea ofertelor publice iniţiale ale acestora", a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

Participanţii beneficiază de prezentări din partea Ministerului Finanţelor Publice, Fondului Monetar Internaţional, Ambasadei S.U.A., Departamentului pentru Energie, Autorităţii de Supraveghere Financiară, Consiliului Fiscal, Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, Bursei de Valori Bucureşti, precum şi de prezentări din partea managementului unora dintre cele mai mari companii din România: OMV Petrom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, BRD, Complexul Energetic Oltenia şi Electrica.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO